Politica utilă și eficientă

58 0
Viața mea de politician a atins deja pragul de opt ani. La finalul acestui an se vor împlini acești opt ani și de la intrarea mea ca deputat în Parlamentul României. Pot spune cu adevărat nu numai că am descoperit politica în acest timp, ci și că am pus-o să lucreze în folosul celor mulți. În felul meu. Ca deputat ales de vâlceni în urmă cu opt ani și reales în anul 2020.
Nu este greu să faci politică în folosul oamenilor atunci când ajungi în Parlamentul României. Dacă ai trecut printr-o campanie electorală din ușă în ușă și din poartă în poartă ajungi pe băncile parlamentului cu un pachet foarte bogat de probleme care au nevoie de soluții. Ca deputat ori ca senator ales ai deja în propriile mâini instrumentul inițiativelor legislative pentru a corecta sau pentru a completa legi existente ori pentru a formula tu însuți legi care lipsesc de-a dreptul din cauze mai greu de explicat.
Societatea românească evoluează tot timpul împinsă de la spate de recuperarea terenului pierdut față de societățile occidentale, de noutățile tehnologice și de evenimentele istorice care se petrec sub ochii tuturor. Încă din primele luni ale primului meu mandat de deputat, mi-a fost clar că principala mea obligație profesională trebuie să fie inițiativele legislative. Atunci când reclamă o problemă, oamenii obișnuiți se referă de cele mai multe ori la o lege bună care se aplică după ureche, ori la o lege depășită de timpul în care trăim, ori la absența unei norme legislative.
Am adunat de-a lungul timpului sute de inițiative legislative care au pătruns pe traseul legislativ sub semnătura mea. Cele mai multe dintre ele au fost documentate, redactate, depuse și urmărite pe traseul avizelor de mine personal. M-am asociat însă întotdeauna cu mare bucurie și altor inițiative, demarate de colegii mei. Procesul legislativ poate fi demarat de o singură persoană, dar el depinde de susținerea unor grupuri de parlamentari, cu doctrine diferite, de cele mai multe ori. Tocmai de aceea, inițiatorul individual, cum eu am fost de foarte multe ori, trebuie să aibă multă putere de convingere pentru a determina votul pozitiv al comisiilor și al plenului, în final. Acesta este motivul pentru care am spus la început că a face politică înseamnă și a o pune tu personal să lucreze în folosul celor mulți. Determinarea unor politicieni cu convingeri diferite, opuse chiar, să susțină prin vot o inițiativă legislativă este, probabil, cel mai puternic exercițiu politic! Și cel mai plin de satisfacții pe traseul impunerii unei inițiative legislative. Poate egala într-un alt plan cu bucuria cu care oamenii, în general, primesc o lege care le aduce mari beneficii. Cum este legea care recunoaște drepturile celor care au trăit în regiuni puternic poluate, ca acelea din jurul platformei chimice de la Râmnicu Vâlcea și a exploatării miniere de la Berbești.
Rolul unui politician este să pună politica la treabă și eu, în Parlamentul României, am convingerea că acest lucru l-am făcut în acești opt ani. Și mă gândesc cu multă încredere la acest lucru știind că îl pot face în continuare cu și mai mult succes. Pentru că succesul politic obținut în Parlamentul României este cel de care cetățenii se pot bucura cu adevărat!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *