58 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 72 de ore

521 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 03 noiembrie ora 08:00 – 06 noiembrie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 58 de misiuni, dintre care 36 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 2 misiuni pentru localizarea și lichidarea incendiilor și 20 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 36 de situaţii de urgenţă, dintre care: 9 traumatisme, 8 accidente rutiere, 18 diverse afecțiuni medicale și o misiune de asigurare zonă periculoasă (prezență animal sălbatic).

La nivel județean, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În această perioadă, echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 2 incendii, după cum urmează:

– un incendiu care s-a manifestat la o stână din localitatea Drăgășani;

– un incendiu de resturi vegetale, unde au ars pe o suprafață de circa 20mp.

Din fericire, incendiile nu s-au soldat cu victime, înregistrându-se doar pagube materiale.

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au executat o misiune de recunoaștere în teren, în orașul Horezu, o misiune de căutare persoană dispărută, în localitatea Măciuca, 12 misiuni pentru asigurarea măsurilor PSI la accidente rutiere, în localitățile Bujoreni (3), Brezoi (2), Râmnicu Vâlcea (2), Cernișoara, Milcoiu, Păușești Măglași, Bărbătești și Racovița, două misiuni de asigurare măsuri PSI la un branșament electric în localitățile Râmnicu Vâlcea și Fârtățești, două misiuni de transport persoană supraponderală în localitatea Râmnicu Vâlcea și două misiuni de facilitate acces/ deblocare ușă, în localitatea Râmnicu Vâlcea.

Totodată, în intervalul menționat, au fost emise două atenționări, pentru avertizarea populației, cu privire la fenomene meteorologice periculoase (cod GALBEN) și un mesaj Ro-Alert, pentru avertizarea populației din localitatea Mateești, cu privire la prezența unor animale sălbatice (urși).

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *