47 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 72 de ore

256 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 10 noiembrie ora 08:00 – 13 noiembrie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 47 de misiuni, dintre care 37 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 3 pentru localizarea și lichidarea incendiilor și 7 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 37 de situaţii de urgenţă, dintre care: 7 traumatisme, 9 accidente rutiere, 19 diverse afecțiuni medicale și 2 misiuni de asigurare zonă periculoasă (prezență animale sălbatice).

La nivel județean, 40 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În această perioadă, echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 3 incendii, după cum urmează:

– în cătunul Gemenica, în comuna Stoilești, au stins flăcările care cuprinseseră bucătăria și podul casei de locuit;

– în localitatea Călimănești un incendiu care se manifesta la o casă a fost lichidat cu celeritate de pompierii militari;

– în satul Telechești, în comuna Măldărești, au stins incendiul care s-a manifestat la un depozit de furaje/fânar.

Din fericire, incendiile nu s-au soldat cu pierderi de vieți omenești, înregistrându-se doar pagube materiale.

Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 7 situații de urgență, pentru facilitarea accesului în locuință sau asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în urma producerii accidentelor rutiere.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Căpitan Albinaru Sorin – purtător de cuvânt al ISU Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *