David Popovici, în mare formă la Naționale 

407 0

România va fi reprezentată la Campionatul European în de înot în bazin scurt de 21 de sportivi 

Disputate la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, campionatele naționale de înot în bazin scurt au reprezentat ultima verificare înainte de Campionatul European care va fi găzduit în aceeași locație, în perioada 5-10 decembrie.

În urma celor patru zile de concurs, nu mai puțin de 21 de sportivi români și-au îndeplinit baremul de participare, țara noastră urmând să aibă, astfel, una dintre cele mai mari delegații din istorie.

”Au fost performanțe foarte bune, s-a creat o emulație fantastică. Toți sportivii au venit cu poftă de concurs, cu poftă de realizare a baremului, astfel încât la Campionatul European ne vom prezenta cu o echipă de 21 de sportivi. Suntem o echipă mare, serioasă, bună, și așteptăm cu nerăbdare” – Silviu Anastase, antrenor federal Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Principala vedetă a acestor Naționale a fost David Popovici. Acesta a cucerit trei titluri naționale în probele individuale, toate la liber, la 50 m, 100 m și 200 m și spune că rezultatele îi dau speranțe pentru Europene.

„A mers foarte bine, sunt mulțumit de timpii pe care i-am scos și a fost o repetiție bună pentru Europene. Încerc să nu-mi creez foarte multe așteptări față de mine de fiecare dată când merg la un concurs, pentru că-mi place să mă surprind și singurul lucru pe care-l am de făcut și încerc să-l fac foarte bine e să mă antrenez și să mă pregătesc pentru momentul respectiv” – David Popovici, triplu campion național în bazin scurt 2023.

Recordmen mondial și dublu campion al lumii în bazin olimpic, de 50 de metri, dar și campion european în bazin scurt în urmă cu doi ani, David Popovici a dezvăluit care e preferatul lui. Iar răspunsul i-a fost anticipat de antrenorul său, Adrian Rădulescu.

„Bănuiesc că el crede că bazinul lung, dar eu cred că se descurcă foarte bine în amândouă” – Adrian Rădulescu, antrenor David Popovici.

„Cred că depinde de perioadă. Întotdeauna în a doua jumătate a anului, când competițiile se mută, sezonul e cumva de așa natură și înotăm în bazin scurt, mă adaptez și mă simt bine în bazin scurt și se simte puțin ciudat în bazin lung. Dar imediat cum se termină sezonul ăsta mă adaptez și mie unul îmi place mai mult în bazin lung, așa se organizează și Jocurile Olimpice, în bazin de 50 de metri. Aș zice că îmi place totuși mai mult în lung” – David Popovici, triplu campion național în bazin scurt 2023.

Combină perfect antrenamentele cu cursurile universitare 

Adrian Rădulescu spune că este mulțumit de rezultatele obținute de David Popovici la Otopeni și e fericit că a trecut peste accidentare.

„Campionatul Național e ultima verificare înainte de Europene, am mai avut două competiții înainte. Am avut mici sincope, cu câteva probleme să zicem, mici accidentări, însă am reușit să ne revenim foarte repede și pregătirea decurge normal. Acum se simte foarte bine” – Adrian Rădulescu, antrenor David Popovici.

Tehnicianul a dezvăluit că sportivul său poate combina foarte bine antrenamentele cu programul de la Universitate, David fiind student în anul 1 la Facultatea de Psihologie.

„Din fericire pentru noi am găsit înțelegere la Universitatea București și cursurile cele mai importante sunt cumva la mijlocul zilei, astfel încât poate să ajungă la ele și putem face antrenament și dimineață și după-amiază fără probleme” – Adrian Rădulescu, antrenor David Popovici.

S-au pus în vânzare biletele pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt 

Programate în perioada 5-10 decembrie, Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni reprezintă prima competiție continentală de înot pentru seniori organizată de țara noastră. Este a doua întrecere importantă găzduită e România în bazinul din Otopeni, după Campionatele Europene de înot pentru juniori de anul trecut. Atunci, sportivii români au obținut rezultate senzaționale și majoritatea au spus că au simțit din plin suportul publicului și speră ca și acum să fie aceeași atmosferă.

„Contează enorm că Europenele de înot în bazin scurt se dispută la Otopeni, pentru că fiind acasă și extrăgând energie din partea publicului, performanțele sportivilor noștri cu siguranță vor fi foarte bune” – Silviu Anastase, antrenor federal Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

La această ediție a Campionatului European de înot în bazin scurt vor participa peste 500 de sportivi din majoritatea țărilor continentului. Biletele pentru fiecare zi de concurs au fost puse deja în vânzare pe site-ul Entertix.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *