A refuzat să fie fotomodel pentru a juca volei!

298 0

Câștigată de Volei Alba Blaj (3-1cu CSM Târgoviște, 28-30, 26-24, 25-12, 25-22), finala Cupei României la volei feminin a fost un adevărat duel al frumuseții.

Una dintre jucătoare chiar a primit oferte de a deveni fotomodel.

”Eram mică, mergeam pe stradă și unul dintre marii României m-a oprit și m-a întrebat dacă vreau să fiu fotomodel. Dar nu, nu e pentru mine” – Andra Artin, jucătoare volei CSM Volei Alba Blaj.

Înainte de a veni la Blaj, jucătoarea în vârstă de 22 de ani a jucat doi ani în Franța, la Mulhouse. Acolo s-a simțit ca un superstar și a învățat ce înseamnă voleiul profesionist.

”A fost cea mai bună experiență și cea mai bună lecție pentru mine. Am progresat din punct de vedere voleibalistic și nu numai. Și cred că m-am format eu ca om și ca femeie. Echipa avea bani numai de la sponsori. Și atunci făceam foarte multe activități cu ei. Iar atmosfera era altfel. Te simțeai ca un mic superstar, dar aveai și multe responsabilități, pentru că trebuia să te împarți pe la toată lumea câte puțin” – Andra Artin, jucătoare volei CSM Volei Alba Blaj.

 Iarina Axinte, campioană la nici 17 ani

În vârstă de 16 ani 10 luni, Iarina Axinte a fost cea mai mică jucătoare prezentă la turneul Final Four. Ea știe deja unde va fi peste cinci ani: în topul voleiului mondial!

”Peste 5 ani mă văd cât mai sus, să fiu cea mai bună din lume. Asta îmi doresc și așa o să fiu” – Iarina Axinte, jucătoare volei CSM Volei Alba Blaj.

Coordonatoare a lotului național de junioare, Iarina visează doar volei și baschet, acesta din urmă fiind sportul practicat de fratele ei, Dragoș. El e legitimat la BCM U FC Argeș Pitești, una dintre fruntașele campionatului.

”Mă uit la volei pe Internet, urmăresc meciuri sau încerc să mă duc la partide. De multe ori mă duc la fratele meu care joacă baschet și încerc să urmăresc cât mai multe meciuri, să-l susțin cum pot. Mi s-a părut mai potrivit voleiul pentru mine. Mi se pare că voleiul e un sport de fete și baschetul de băieți” – Iarina Axinte, jucătoare volei CSM Volei Alba Blaj.

Primarul din Blaj, șef de galerie

Formația din Blaj l-a avut ca șef de galerie pe primarul municipiului, Gheorghe Valentin Rotar.

”L-am mai văzut, tot la Cupa României, la Cluj-Napoca, anul trecut. E un om care e tot timpul alături de galerie, de oamenii din Blaj, este parte în tot ce se întâmplă în Blaj. Iată că și partea sportivă e tot susținută cumva de dumnealui” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

”Mă bucur că ne încurajează și că ne susține mereu, este un om foarte OK și ne bucurăm ca îl avem alături mereu” – Iarina Axinte, jucătoare volei CSM Volei Alba Blaj.

”Domnul primar mereu e lângă noi și ne susține, așa că nu a fost o surpriză să-l vedem aici. Și-a dorit foarte mult și e foarte important să vedem asta de la conducerea clubului” – Andra Artin, jucătoare volei CSM Volei Alba Blaj.

Schimbare de situație în cazul Alexia Căruțașu?

Sosit la Mioveni direct de la Istanbul, unde a participat la o întâlnire a Asociației Balcanice de Volei, președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, a adus vești noi despre cazul Alexia Căruțașu, care vrea să joace pentru Turcia.

”Am discutat cu Federația Turcă, cu președintele ei, și am constatat cu surprindere pentru mine că răspunsul Federației Turce a fost că Alexia Căruțașu nu face parte din planul de dezvoltare a echipei naționale a Turciei. Nu am putut să rabd și a trebuit să spun: <<atunci în ce condiții ați semnat acea cerere, dacă dumneavoastră nu erați interesați de această jucătoare?>>. A spus că a fost la cererea clubului VakifBank Istanbul și dumnealui credea că s-a ajuns la o înțelegere între Federația Română și acest club” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Șeful voleiului românesc a discutat duminică, la telefon, și cu președintele Federației Internaționale de Volei, Ary Graca, despre acest subiect.

”Luni (n.r. 21 martie) se discută cazul Alexia Căruțașu la FIVB, motiv pentru care am discutat duminică, în jurul orei 11.00, cu președintele FIVB, Ary Graca. I-am expus ce se întâmplă, să știe care este situația, că această sportivă nu face parte din planurile Federației Turce, a echipei naționale a Turciei. Pentru un copil de 19 ani, un copil de valoare deosebită, să nu aparții de nici o națională… Nu cred că există un progres al acestui sportiv neaparținând unei naționale. O națională îti dă o altă valoare, participarea la competiții internaționale de rang înalt. Vorbim de Campionate Europene, de Campionate Mondiale, de niște Jocuri Olimpice. Am explicat, am expus tot acest aspect, urmează acum să vedem” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *