A câștigat aurul european având o fractură de metatarsian la piciorul drept  

305 0

Yamato Zaharia s-a întors de la Europeanul de Kempo din Antalya dublu campion continental, dar în finala de la Full-Kempo a suferit o accidentare gravă. Cu toate acestea, el a terminat meciul și l-a și câștigat. Ajuns în țară, luptătorul a fost operat de urgență!  

Yamato Zaharia s-a întors de la Campionatul European de Kempo din Antalya cu două medalii de aur, dar și cu o fractură de metatarsian la laba piciorului drept.

S-a întâmplat în finala probei de Full – Kempo, una dintre cele mai dificile din sportul pe care îl practică de la 6 ani.

„În primul minut al meciului m-am accidentat, am lovit în genunchiul adversarului. Am simțit că mi-a sărit degetul de la picior și am o fractură. Când am pus piciorul jos și am călcat pe el, am simțit că s-a pus la loc” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.  

Cu toate acestea, luptătorul a continuat meciul și a câștigat medalia de aur.

„Nu am lăsat să se trădeze nicio durere, nimic pe chipul meu și am continuat meciul așa încă 3 minute. Am câștigat și finala, iar pe final în ultimele 30 de secunde am făcut și o aruncare spectaculoasă” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.

Medicii din Turcia i-au spus că nu are nimic  

După finală, a mers însă direct la spital! Durerea devenise insuportabilă!

„La decizia finală, după ce am aflat că sunt campion european, m-am pus pe jos, iar fratele meu, Timon, mi-a scos mănușile, pentru că nu am putut să mi le scor singur” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.  

A făcut o radiografie, iar medicii turci l-au asigurat că nu are nimic!

„Mi-au spus că totul e perfect. Eu am simțit exact ce am și am văzut și pe radiografie, i-am arătat doctorului, mi-a spus însă că nu am nimic,  poate e o mică fisură” -Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo  la Campionatul European din Antalya.

Ajuns în România și-a mai făcut o radiografie, iar apoi a mers să îl vadă un specialist.

„M-a întrebat ce am mâncat, i-am spus că o salata de pui și mi-a spus, că mă operează de urgență. Eu am crezut că glumește. Mi-a explicat că atunci când mi-am fracturat metatarsianul, mi s-au deplasat și celelalte metatarsiene și trebuie să îmi pună ligamentele la loc. Dacă trece foarte mult timp, am nevoie de o altă intervenție mult mai complicată” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.

În 21 de ani de carieră, Yamato spune că aceasta este cea mai gravă accidentare a sa, iar revenirea la antrenamente va fi abia peste 4 luni.

„Poate prin februarie îmi vor scoate șuruburile, iar prin martie să încep pregătirea. Eu sper totuși să fie mult mai repede pentru că deja mă refac foarte repede” -Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.

Deși este în cârje, campionului mondial de la Kempo nu îi place să stea. În fiecare zi merge la sala de forță. „Merg la sală, iar fratele meu Yani că mă ajută și îmi pune greutățile pe aparate, pentru că nu pot să le ridic” -Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.

Nu îi place să stea!  

Deși după intervenția chirurgicală, medicii i-au spus că are nevoie de repaus total, dar Yamato nu a ținut cont.

“Doamna doctor mi-a spus,<< Yamato, până și președinții își iau concediu medical>>,  doar că eu nu am timp, nu îmi doresc, nu vreau să stau viața mea este o continuă agitație” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.  

Luptătorul a dezvăluit că după ce l-au văzut doctorii din Turcia, tatăl său a trimis radiografia și unor doctori de la București.

„Și medicii de aici au zis că nu e nimic grav și nu trebuie să mă întorc de urgență acasă. Din cauza diagnosticului greșit pe care l-am primit, 4 zile am mai mers cu piciorul așa. Am călcat pe el, în aeroport am mers mult” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.  

La câteva zile după intervenția chirurgicală, Yamato era deja la sală.

„Am mers la sală, eram în cârje, lumea se uita ciudat la mine, dar nu înțeleg de ce. Eu îi apreciez foarte mult pe oamenii care chiar dacă au diferite probleme, au grijă de ei” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.  

La Europeanul de Kempo din Antalya, Yamato Zaharia a câștigat două medalii de aur în probele de Submission și Full-Kempo.

A făcut figurație într-un film

Yamato Zaharia a povestit că datorită sportului pe care îl practică i s-a propus și un rol de figurant într-un film de acțiune.

„Am jucat într-un film care s-a numit << Box>> și mi-a plăcut” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.  

Deși din fața televizorului totul pare simplu, sportivul a povestit că în realitate este o muncă grea.

„Eu am filmat câteva ore și trebuia doar să dau la sac în momentul în care actorul principal intra în sala de box eu eram undeva în spate. La primele 3 duble am dat foarte tare și mi s-a spus să o las mai ușor că vom avea mult de muncă. Seara, când am ajuns acasă nu îmi mai simțeam mâinile” – Yamato Zaharia, dublu campion european la kempo la Campionatul European din Antalya.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *