FONDARE YOUTH FORUM VÂLCEA și CENTRUL DE TINERET VÂLCEA

210 0

Fundația Județeană pentru Tineret invită asociațiile non-guvernamentale care activează în domeniul de/pentru tineret să își delege câte un reprezentant  pentru  data de 25 noiembrie 2023, orele 11.00 la Casa Tineretului, etaj 2, Sala Small Meeting în vederea fondării YOUTH FORUM VÂLCEA (FORUMUL DE TINERET VÂLCEA), structură cu rol consultativ în cadrul Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea.

De asemenea anunțăm organizarea Centrului de Tineret Vâlcea prin fondarea subdiviziunilor: Centrul Cultural pentru Tineret, Centru de Științe pentru Tineret și Centrul Sportiv pentru Tineret, acestea urmând să își desfășoare activitățile specifice în Casa Tineretului în colaborre cu asociațiile de tineret interesate de colaborare, astfel:

  • Centrul Cultural pentru Tineret Vâlcea va fi organizat la demisol (zona unde a funcționat fosta televiziune Etalon) care intră în renovare și presupune organizarea următoarelor săli: Biblioteca (va fi relocată de la etaj 5 și modernizată în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea), Sala de Teatru și Arte Vizuale pentru Tineret dedicată pentru teatru, balet, coregrafie etc, Galeria de Artă pentru Tineret în așa fel încât orice tânăr să își poată expune gratuit creațiile, Atelier Creație Handmade. Referitor la Amfiteatru se dorește reamenajarea acestuia în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea, suntem în faza de organizare administrativă având ca scop amenajarea zonei dedicată evenimentelor artistice organizate vara în colaborare cu Biblioteca Județeană ”Antin Ivireanul”. Avem în vedere, de asemenea, organizarea unui spațiu dedicat tinerilor care au trupe de muzică și au nevoie de spațiu gratuit pentru repetiții.
  • Centrul de Științe pentru Tineret Vâlcea va începe prin organizarea la etaj 1 a trei săli dedicate următoarelor: Hub de Robotică și grafică Digitală în colaborare cu tinerii din cadrul Project Apollo, ne dorim organizarea unui Hub de Astronomie și a unui Hub ”Micul Cercetător” (se dorește organizarea acestui hub prin colaborare cu Institutul de Cercetare și Separări Izotopice Vâlcea)
  • Centrul Sportiv pentru Tineret Vâlcea se organizează pentru început la etaj 3 precum și în zona celor două piscine. Piscina mica de copii își începe renovările absolut necesare. Se dorește organizarea în colaborare cu Primăria Municipiului Rm. Vâlcea și/sau Consiliul Județean Vâlcea sau prin proiect de antreprenoriat, a piscinei semiolimpice care trebuie acoperită în termen ulterior. Este o zonă de maxim interes pentru noi.

 

Cu această ocazie, noul Consiliu de Conducere își anunță întreaga deschidere de colaborare și dialog cu instituțiile publice administrative care au departamente dedicate activităților pentru tineret în județul Vâlcea și îi asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în derularea de proiecte comune în beneficiul tinerilor vâlceni și îi invităm pe această cale să își delege un reprezentant în data de 25 noiembrie.

Necesitatea reorganizării rapide a Casei Tineretului și a Fundației Județene pentru Tineret în colaborare directă cu Fundația Națională pentru Tineret este o misiune pe care noul Consiliu de Conducere și-a asumat-o acum o luna când și-a început activitatea și rugăm toți factorii de decizie să ne sprijine în demersul nostru. Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Rm. Vâlcea pentru sprijinul necondiționat acordat deja în rezolvarea unor situații administrative care necesitau rezolvare imediată.

 

Președinte FJT Vâlcea

Prof. Cătălin PREDESCU

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *