Anul acesta s-au împlinit 105 ani de la Marea Unire, prilej de sărbătoare pentru cele două camere reunite azi în cadrul ședinței solemne

252 0
Am purtat cu mândrie „cămașa cu altiță”, un simbol al românilor și o dovadă a existenței și continuității noastre pe aceste meleaguri.
📍În acest context, am dezbătut o nouă propunere, care vizează dezvoltarea sănătoasă a generațiilor viitoare. Am votat un proiect legislativ benefic pentru sănătatea minorilor, cu scopul de a reduce expunerea acestora la produsele ce le pot afecta sănătatea, cum ar fi tutunul și derivatele acestuia. Statisticile arată că peste 20% din elevi consumă produse din tutun, fapt ce se reflectă în realitatea de zi cu zi din jurul școlilor, din parcuri, de pe străzi.
🚭Actul normativ, care a trecut de Senat, extinde interzicerea comercializării către tinerii cu vârsta sub 18 ani pentru: țigaretele electronice, flacoanele de reumplere pentru țigarete, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului. Totodată, se stabilește implicarea școlilor în procesul de prevenire și control al acestui comportament, instituțiile de învățământ având obligația de a introduce în regulamentele proprii măsuri coercitive aplicate elevilor, pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea, deținerea și utilizarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului, în incinta acestora.
🚭Cei care doresc să afle mai multe detalii o pot face pe acest link, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților:

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *