Ieri, 08 decembrie 2023, a avut loc la Slatina întrunirea Ligii Aleșilor Locali ai PNL din Oltenia cu conducerea centrală a partidului. Au fost prezenți președintele Nicolae Ionel Ciucă, secretarul general, Lucian Bode, prim-vicepreședintele, Dan Motreanu, și ministrul Adrian Ioan Veştea

337 0
ℹ️ Au participat aleșii locali din Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt și Vâlcea, parlamentari ai partidului și președinții filialelor județene, printre care mă număr.
ℹ️ Din Filiala noastră au luat cuvântul primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, în calitatea de președinte al Ligii Aleșilor Locali PNL din VÂLCEA; subsemnatul am vorbit în calitate de președinte al Filialei județene a PNL. Colegul Gîngu a exprimat preocupările membrilor Ligii pe care o conduce:
ℹ️ Faptul că întrunirile Ligii cu conducerea centrală au loc prea rar, faptul că aleșii locali sunt interfața partidului cu alegătorii, iar din acest punct de vedere, în special europarlamentarii nu au fost prezenți la întâlnirile cu cetățenii; de asemenea, colegul Gheorghe Gîngu a arătat faptul că Filiala PNL Vâlcea nu a susținut alianța cu #PSD cerând ca noi liberalii să fim mult mai circumspecți față de această colaborare; de asemenea, colegul nostru a arătat că există și alte nemulțumiri, între altele, faptul că încă nu s-a realizat legătura de mare viteză între Râmnicu Vâlcea și Tigveni; dar primarul Gîngu a arătat că neajunsurile menționate sunt suficiente pentru a atrage atenția cu bună credință față de partid că este necesară o mult mai mare implicare a factorilor de decizie în contactul direct cu cetățenii.
ℹ️ Am luat cuvântul ca președinte al Filialei județene PNL și am arătat că într-adevăr există motive de nemulțumire a aleșilor locali față de unii dintre colegii de la centru, din Parlamentul European, dar, pentru a respecta faptele am arătat că în ultimii ani au crescut în mod substanțial finanțările pentru proiectele locale, că în special prin Ministerul Dezvoltării localitățile noastre s-au bucurat de fonduri importante. Am subliniat ideea că aleșii locali la rândul lor trebuie să desfășoare campanie și pentru partid. Adică să explice că sunt relevante calitățile lor personale – motiv pentru care au fost și vor fi aleși – , dar pentru ca aceste calități să se afirme este necesar și sprijinul Partidului. Iar dacă lucruri bune s-au întâmplat în comunitățile locale, aceasta a fost și datorită aleșilor locali și datorită Partidului. În încheiere am arătat că sunt încrezător că vom putea să avem rezultate bune la Vâlcea și le-am urat colegilor din alte județe să aibă rezultate chiar mai bune.
ℹ️ Așa cum singur a spus, președintele partidului, Nicolae Ciucă, a avut o intervenție lungă; acesta a început prin a exprima faptul că în PNL se vorbește liber, se face critică, astfel existând oportunitatea optimizării activității partidului și a aleșilor săi spre binele cetățenilor și al patriei. După ce a apreciat viața de partid, președintele nostru a arătat că, dincolo de criticile meritate, în ultimii ani, cu PNL la conducerea țării, s-au înregistrat creștere economică, creștere a investițiilor, sporirea finanțării pentru proiectele locale; în această din urmă privință președintele Nicolae Ciucă a arătat că în perioada în care a fost prim-ministru s-a realizat studiul de prefezabilitate pentru drumul de mare viteză Râmnicu Vâlcea-Tigveni și a fost înaintat actualului guvern pentru realizarea studiului de fezabilitate; lucrurile au fost puse pe făgașul normal în privința acestei investiții.
ℹ️ Președintele Nicolae-Ionel Ciucă a apreciat că viața internă activă a PNL este o bună premisă pentru realizarea obiectivelor pe care și le propune partidul. În primul rând întărirea virtuților liberale clasice exprimate prin deviza noastră „prin noi înșine”. Partidul se va preocupa de întărirea familiei și a natalității, va cultiva în continuare patriotismul luminat și va acționa sprijinindu-se pe tradiția românească, pe credința în Dumnezeu. Pe această bază spirituală reprezentată de Treimea familie, patrie, Dumnezeu, Partidul se angajează să crească și mai mult investițiile în sănătate, învățământ, apărare astfel încât să continue dezvoltarea puternică a țării într-un climat de securitate.
ℹ️ PNL va acționa pentru creșterea nivelului de trai al fiecărui cetățean prin creșterea venitului legat strâns de productivitate. Întregul nostru program se va baza pe forțele proprii și va ține seamă de realitate; vom fi realiști și vom lucra cu abnegație pentru atingerea scopurilor pe care tocmai le-am arătat. Prin noi înșine nu înseamnă izolare, dimpotrivă înseamnă cultivarea acelor virtuți românești care sunt compatibile cu valorile și viziunea Uniunii Europene și a NATO drept cadre de evoluție consolidate pentru țara noastră.
ℹ️ În încheiere, președintele Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat hotărârea partidului pentru înfăptuirea acestor deziderate și a invocat ajutorul lui Dumnezeu pentru faptele noastre.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *