Merge cu mierea după el la Jocurile Olimpice!   

222 0

Andrei Muntean este singurul reprezentant al gimnasticii masculine românești la competiția de la Paris. 

Andrei Muntean e calificat la toate aparatele la Jocurile Olimpice, dar spune că se va concentra e paralele, acolo unde la Rio a terminat pe locul 6.

Tocmai de aceea, va mai participa în calificări doar la alte două aparate, ca să se încălzească pentru favoritul său.

„În principiu voi face sigur paralele, dar am vorbit cu antrenorii și așteptăm să vedem și tragerea la sorți. Ideal ar fi că fac unul sau două aparate înainte de paralele, pentru a intra în atmosfera de concurs” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024.

Andrei își va lua la Paris și mierea de salcâm pe care o folosește pentru a-și menține aderența pe barele aparatului favorit. Recunoaște că mereu are un borcănaș cu el la concursuri.

„Folosesc aceeași miere de mai bine de 10 ani. Mierea de salcâm. Asta de salcâm mi se potrivește cel mai bine. Îmi ține priza foarte bine și am rămas fidel. Foarte mulți folosesc apă cu zahăr, se topește, se face un lichid și se pune ca și un înlocuitor de miere. De fiecare dată avem un borcănel sau un recipient unde băgăm miere și putem să folosim” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024.

El își amintește că la ediția de acum opt ani s-a întâlnit în satul olimpic cu adevărați idoli ai sportului mondial.

„M-am întâlnit cu surorile Williams, cu amândouă, cu Djokovic. Cred că l-am văzut și pe Nadal, dar nu mai știu exact. Oricum, de obicei toată lumea era în jurul lor și încercau să facă poze, pentru că sunt amintiri pentru o viață să vezi asemenea personalități ale sportului. Dar de fapt tot ce se întâmplă acolo e foarte frumos. Știi că sunt cei mai buni sportivi din lume în satul olimpic, toți stăm acolo, mergem la masă, mâncăm împreună, ne plimbăm în satul olimpic împreună. E un sentiment unic pe care doar dacă ajungi la acea competiție îl poți trăi” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

Andrei e unul dintre gimnaștii români care un element care îi poartă numele. Cum e și un mare amator de prăjituri, spune că dacă ar fi ca o prăjitură să-i poarte numele, aceea ar fi cea cu mere.

„Mama și iubita mea fac prăjituri excelente. Nu pot spune că am una preferată, pentru că mănânc mereu cu plăcere diverse dulciuri, dar în limitele normale pentru un sportiv. Dar am crescut cu prăjitura cu mere și în continuare cred că pot spune că e preferata mea, așa că pe ea aș alege-o dacă ar fi să-mi poarte numele” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024.

Ca orice copil și Andrei și-a dorit să fie un personaj de desene animate. El spune că i-ar fi plăcut să fie Peter Pan sau Popeye Marinarul. Cu acesta din urmă are în comun și forța extraordinară. De altfel, recordul lui este impresionant: poate face 70 de tracțiuni, dar și 73 de flotări în stând pe mâini!

„Mă uitam foarte mult la Peter Pan, care zbura. Aș fi vrut să fiu Peter Pan. Sau Popeye Marinarul. Știu că am făcut 70 de tracțiuni odată. În ceea ce privește flotările în stând pe mâini, maximul meu a fost de 73. Aveam în fiecare an, la sfârșit sau la început, cantonamente în care făceam testări cu colegii” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024.

Colecționează căni și visează să plece în safari 

Dacă unii oameni își cumpără din străinătate magneși de frigider, Andrei are de câțiva ani o pasiune mai specială: colecționează căni. Își ia câte una din fiecare oraș al lumii în care ajunge și are deja peste 30.

„Sunt cănile de la Starbucks care sunt inscripționate cu orașele. De peste tot pe unde merg îmi achiziționez, fac concurs cu maseurul nostru, Răzvan Spirescu. El mi-a dat ideea și de mulți ani amândoi colecționăm. Nu știu câte am, sigur peste 20. Poate sunt chiar 30, de fapt. Nu beau din ele, doar le colecționez și încerc să-mi aduc aminte momente trăite în fiecare oraș” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

După ce se va lăsa de gimnastică, Andrei știe exact ce va face: va pleca în safari. Iar când va fi acasă se va da cu placa.

„Ce-mi doresc cel mai mult e să ajung în safari. Sunt înnebunit după lucrurile astea cu animale și natură, îmi plac foarte mult și cu siguranță voi ajunge la un moment dat în viața aceasta. M-am dat de câteva ori cu placa, dar în ultimul timp am încercat să fiu mai atent cu sporturile extreme. Îmi place foarte mult, ce-i drept, dar aș risca o accidentare. Cred că voi avea destul timp după ce mă las de gimnastică să mă ocup de cealaltă parte” – Andrei Muntean, gimnast calificat la JO 2024. 

Articole asemănătoare

Postat de - 18 martie, 2024 0
FacebookTwitterDacă ia aurul olimpic, îl invită la petrecere pe David Popovici Campioană la TriKids Izvorani la categoria 13 ani, Andra…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *