Deputatul Eugen Neață: Câteva speranțe pentru 2024

298 0
Se spune că speranțele trebuie alese cu multă grijă. Pentru că speranțele împlinite aduc multă fericire și, invers, cele neîmplinite se pot transforma în mari dezamăgiri. Speranța este însă motorul care îi ajută pe oameni să meargă mai departe.
La granița dintre ani, speranțele se adună din nou în sufletul nostru și se transformă în simple așteptări sau în mari proiecte de viitor. La îndeplinirea unora, lucrăm chiar noi. La îndeplinirea altora, putem doar ajuta. Speranțele în plan personal sunt pe mâinile noastre. Speranțele colective, nu prea.
Anul 2024 începe pentru noi toți cu planuri pentru noi înșine și pentru viitorul apropiat al celor care depind direct de noi. Copiii și partenerii de viață, părinții care pot avea nevoie de ajutor. Copiii vor merge la grădiniță sau la școală, ceea ce face să crească și îngrijorările și nevoile financiare. Poate vor merge la o facultate în altă localitate, în altă țară, pe alt continent. Totul este posibil acum. Speranțele sunt mari și responsabilitățile pe măsură. În plan personal. Există însă și speranțe de mai bine pentru întreaga noastră comunitate. Pentru toți cei de pe strada unde locuim, din cartier, din oraș, din țară, de pe continent și de pe întreaga planetă, chiar. Fiecare comunitate are speranțele și așteptările ei. Pe strada mea, oamenii așteaptă ceva de la administrația locală, pe strada vecină, altceva.
În orașul nostru multe speranțe s-au împlinit și oamenii sunt mulțumiți de aspectul general pe care îl arătăm lumii. Poți verifica această stare de lucruri citind părerile celor care scriu pe internet. Lumea admiră Râmnicu Vâlcea! Acest lucru sporește speranțele locuitorilor. În comunitatea mai mare pe care o numim România, speranțele cresc nemăsurat. 2024 este un an electoral și lumea își pune multe speranțe în viitorul de după alegerile care vor avea loc. Acestea sunt speranțe care depind de fiecare vot în parte. De ceea ce vom decide fiecare dintre noi. Speranțe care se pot apropia sau se pot îndepărta în funcție de calitatea reprezentanților pe care îi alegem cu mâna noastră. În rest, speranțele colective depind mai puțin de fiecare dintre noi. Nu putem opri cu mâinile noastre războaie, calamități naturale și furtuni solare. Speranțele anului 2024 sunt la dispoziția noastră. Putem alege dintre ele pe cele care ni se potrivesc și pe cele la care putem lucra noi înșine, cu încrederea că pot fi împlinite pentru a face loc altora noi, mai mari decât cele din trecut.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *