Misiunile pompierilor vâlceni în perioada 08.01 – 10.01.2024

211 0

BULETIN INFORMATIV

În perioada 08 ianuarie, ora 08:00 – 10 ianuarie, ora 08:00, pompierii militari din cadrul celor 8 subunități de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 49 de misiuni, dintre care 40 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 5 misiuni pentru localizarea și  lichidarea incendiilor, o misiune pentru protecția comunității și 3 pentru alte situații de urgență.

În perioada analizată, inspectorii de prevenire au continuat controalele la operatorii economici din județ.

Astfel, au fost efectuate 3 controale, în municipiul Râmnicu Vâlcea, în urma cărora au fost aplicate 16 avertismente și 3 amenzi în cuantum de 15.000 de lei.

Personalul Inspecției de Prevenire a desfășurat două acțiuni de informare preventivă, în municipiul specificat mai sus.

Dintre neregulile constatate, amintim:

–  neverificarea instalațiilor de apărare împotriva incendiilor;

                   – nerespectarea prevederilor legale privind funcționarea instalațiilor de stingere;

– neasigurarea condițiilor de funcționare, la parametrii proiectați, a sistemelor de desfumare;

          –  nefuncționarea iluminatului de siguranță ș.a.

Prevenirea  situațiilor de urgență rămâne una dintre prioritățile noastre, fapt pentru care instruirea și controalele pe linia apărării împotriva incendiilor vor continua și în perioada următoare, având ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Nu uitați! Situațiile de urgență pot fi evitate printr-un comportament preventiv!

În această perioadă, echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, după cum urmează:

– în localitatea Băbeni, au stins flăcările care se manifestau la un transformator electric;

– în municipiul Râmnicu Vâlcea au lichidat cu celeritate incendiul care se manifesta în interiorul unui apartament, cu degajări mari de fum;

– în localitatea Muereasca, au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coș de fum;

– în localitatea Ghioroiu au lichidat incendiul care se manifesta la o casă. A ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 de mp;

– în municipiul Drăgășani au stins incendiul care se manifesta la vegetație uscată.

Din nefericire, incendiile s-au soldat cu victime, înregistrându-se o persoană decedată la incendiul din localitatea Bălcești (incendiu lichidat de cetățeni, până la sosirea forțelor de intervenție).

De asemenea, echipajele operative au desfășurat o misiune de recunoaștere în teren, în localitatea Băile Govora și au fost solicitate să intervină în alte 3 situații de urgență, pentru facilitarea accesului în locuință și salvarea animalelor din medii ostile vieții.

În perioada analizată, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină de 40 de ori pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 40 de persoane.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Căpitan Albinaru Sorin, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea

Articole asemănătoare

Ar fi împlinit 62 de ani

Postat de - 26 aprilie, 2020 0
FacebookTwitterExistă oameni discreți, cu adevărat. Și în viață și după aceea. Astăzi, 26 aprilie, prietenul și binefăcătorul nostru, Dumitru (Mitică)…

Informare ISU Vâlcea

Postat de - 20 martie, 2020 0
FacebookTwitterBULETIN INFORMATIV În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *