Deputatul Cătălina Ciofu: Costul transportului elevilor va fi decontat conform legislației în vigoare

177 0

Deputatul Cătălina Ciofu a anunțat faptul că transportul elevilor va fi decontat conform legislației în vigoare.

Potrivit prevederilor legale, decontul transportului se face în două modalități, respectiv:

  • Acolo unde există serviciu public județean de transport, în cazul existenței contractelor de delegare a gestiunii încheiate între consiliile județene și operatorii de transport rutier, operatorii eliberează abonamente gratuite elevilor și solicită ulterior decontul acestora inspectoratelor școlare.
  • Acolo unde nu există mijloace de transport public pe rutele de deplasare, elevilor li se acordă o sumă forfetară, stabilită prin hotărâre a CJ, cu avizul conform al ANRSC.

„În cele 14 județe în care nu sunt asigurate servicii publice de transport rutier județean, elevii vor beneficia de sume forfetare, în baza valorilor aprobate prin hotărârea consiliului județean, cu avizul ANRSC.

Pentru operatorii de transport care au asigurat transportul elevilor și au înaintat facturi pentru decont inspectoratelor școlare județene, de la începutul cursurilor școlare și până la data de 1 februarie 2024, inspectoratele școlare vor plăti sumele către transportatori, la nivelul valorii medii lei/km la nivel național comunicate de ANRSC și aprobate de consiliul județean.”, transmite Cătălina Ciofu, deputat PNL.

Sursa: Facebook Cătălina Ciofu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *