Învățământul agricol mai atractiv pentru tineri: Peste 750 de elevi din 15 licee au beneficiat de lecții de Agricultură 4.0, agricultură durabilă și vizite de studiu la ferme agricole

257 0

Granturile ”Mândru să fiu Fermier'” au fost oferite de World Vision România și BNP Paribas Leasing Solutions în cadrul celui de-al doilea an de parteneriat

București, 11 ianuarie 2023. Peste 750 de liceeni și 30 de profesori din 15 licee din România au beneficiat, în acest an, de granturile “Mândru să fiu Fermier”, oferite de World Vision România și BNP Paribas Leasing Solutions. Obiectivul principal al proiectului este să inoveze învățământul agricol, pentru a-l face mai atractiv pentru tineri.

Granturile oferite celor 15 licee sunt în valoare de 35000 €, iar rezultatele sunt următoarele :

  • Peste 750 de liceeni au beneficiat de lecții despre Agricultura 4.0 și agricultura durabilă.
  • Peste 30 de profesori au primit planuri de lecții interactive.
  • 300 de liceeni au participat în 26 de vizite de studiu la 22 ferme agricole care folosesc tehnologii moderne (mașini agricole care fac tratamente de precizie, pivoți autonomi care asigură irigare automată, stații meteo coordonate prin sateliți, tractoare de ultimă generație, etc.).
  • Toate cele 15 licee partenere au achiziționat echipamente pentru lecții și demonstrații practice.

În plus, peste 50 de elevi și profesori din 15 licee agricole din 11 județe au participat la workshop-ul Agricultura 4.0, la Iași, pentru a se întâlni cu experți din domeniul agricol care pentru a afla despre noile tehnologii folosite în livada cu stupi, ferma de vaci 4.0 și  tehnologiile Agricultura 4.0.  Workshopul s-a încheiat  cu o vizită de studiu la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi unde au fost vizitate centrul de cercetare, sera și laboratoarele de mecanizare și industrie alimentară.

„Am participat la o vizită de studiu la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj și la ferma Cojocna. Am fost profund impresionat de laboratoarele de cercetare ale universității, de avansul tehnologic remarcat în practica agricolă, dar și de animalele de la fermă. Am descoperit cum se identifică animalele bolnave utilizând tehnologii de ultimă generație, cum se tratează acestea. Am observat procesul mecanizat de mulgere a vacilor, modul în care se păstrează laptele și producția de lapte a unei vaci.”, a declarat Nicu T., elev în clasa a IX-a la un liceu agricol din Bistrița.

„Nu mă consider profesor, ci un mentor pentru studenti, un fel de coleg mai mare care încearcă să-i inspire. Intr-o lume tot mai sufocată de tehnologie, industrie și poluare, în care natura este constrânsă să se adapteze, acolo unde poate, este important ca prin educație, prin participare și mobilizare civică, tinerii de azi să conștientizeze importanța protejării naturii, folosirea de  tehnologii de vârf – senzori, roboți, sateliți și drone – pentru a genera și procesa un volum uriaș de date accesibile prin dispozitive mobile și diverse platforme.”, a menționat unul dintre profesorii universitari de la USAMV Cluj Napoca.

***

 Despre pachetul educațional inovator Agricultura durabilă și Agricultura 4.0.

 World Vision România, în cadrul Consorțiului Creștem prin Educație Agricolă, a elaborat un modul educațional inovator despre Agricultura durabilă și Agricultura 4.0. Planurile de lecție, însoțite de filme și prezentări familiarizează elevii cu cele mai importante concepte ale agriculturii durabile. Elevii învață despre cum bunele practici de management în agricultură influențează producția de hrană reducând impactul asupra mediului și îmbunătățind calitatea vieții oamenilor. Pachetul educațional poate fi găsit pe site-ul Programului ”Creștem prin Educație Agricolă”: https://educatieagricola.ro/programe-si-resurse/resurse/.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educație, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România, am ajutat peste 800.000 de copii și adulți, în aproape 800 de comunități din 40 județe.

 Despre BNP Paribas Leasing Solutions

BNP Paribas Leasing Solutions ofera soluții eficiente de finanțare a echipamentelor în sectoare cheie, inclusiv agricultură, construcții, transport, manipularea materialelor, IT&C, echipamente medicale și tehnologie verde. Pe baza istoriei noastre de 70 de ani, partenerii și clienții noștri se bazează pe expertiza noastră de piață și serviciile oferite pentru a-și accelera creșterea, transformarea și tranziția către o economie circulară cu carbon scăzut. Suntem prezenți în 17 țări din Europa si Turcia, având angajați peste 3.700 de experți. Oferim, în plus, soluții de finanțare a furnizorilor în SUA și Canada în parteneriat cu Banca Montréal și în China prin Jiangsu Financial Leasing. În 2022, am creditat peste 14 miliarde euro prin finanțarea activelor, iar în prezent gestionam un portofoliu de active finanțate prin leasing în valoare de 38 miliarde euro. BNP Paribas Leasing Solutions este deținuta în întregime de BNP Paribas si face parte din cadrul diviziei Commercial, Personal Banking & Services a Grupului.

Pentru mai multe informații, vizitați www.leasingsolutions.bnpparibas.ro/

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 22 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ   Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *