Evaluarea activităţii și rezultatele obținute de Jandarmeria Vâlcea în anul 2023

228 0

Astăzi, 15 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea a avut loc evaluarea activităților desfășurate de instituția noastră pe parcursul anului 2023, având ca reprezentant din partea conducerii Jandarmeriei Române, pe domnul colonel Dumitrache Louis Francois – directorul Direcției Pază și Protecție Instituțională.

Această evaluare a implicat o analiză amănunțită a activităților desfășurate, misiunilor îndeplinite, rezultatelor obținute și acțiunilor desfășurate pe parcursul anului 2023. Scopul a fost să se traseze concluzii și lecții învățate, care să fie aplicate pentru asigurarea unui viitor mai sigur toți cetățenii din municipiul Râmnicu Vâlcea. Comandantul unității, domnul colonel Ciaușescu Grigore, a prezentat principalele realizări din fiecare domeniu de activitate din anul precedent și a stabilit obiectivele pentru anul 2024.

Pe parcursul anului 2023 am fost prezenți la activități cultural-artistice, comemorative, religioase, organizate în județ, la care au participat un număr mare de persoane (festivaluri, concerte) dar și la manifestări sportive. De asemenea, am desfășurat mai multe activități preventiv-educative, atât la școli, cât și în taberele de vară, alegând diverse teme, adaptate vârstelor.

Am acordat o atenție deosebită problemelor actuale din societate, concentrându-ne pe prevenirea și combaterea traficului și consumului ilegal de substanțe interzise, precum și pe gestionarea delincvenței juvenile. De asemenea, ne-am implicat activ în soluționarea altor chestiuni de interes general, aducându-ne contribuția prin competențele și abilitățile colegilor noștri.

Următoarele cifre oferă o imagine clară a activității intense din anul 2023:

  • Au fost executate 8577 misiuni, dintre care 421 au avut ca scop asigurarea ordinii și siguranței publice, 6085 au vizat menținerea ordinii publice, 1528 au fost desfășurate în colaborare cu alte instituții, 161 au avut drept scop punerea în aplicare a mandatelor de aducere, 133 au constatat în activități specifice de prevenire a faptelor antisociale și 249 au fost misiuni de intervenție în sprijinul altor structuri sau la cerere.
  • În timpul misiunilor independente, jandarmii vâlceni au constatat 76 de infracțiuni cu 88 de autori, dintre care 65 în mediul urban și 11 în mediul rural. În colaborare cu structurile poliției, au participat la constatarea a 98 infracțiuni cu 103 autori, din care 80 în mediul urban și 18 în mediul rural.
  • Agenții constatatori au aplicat peste 2000 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 450000 de lei.

Aceste cifre reflectă doar o parte din activitatea desfășurată în anul 2023. Cu toate acestea, este important să subliniem că Jandarmeria Vâlcea rămâne un partener de încredere pentru comunitate și pentru celelalte instituții cu care colaborează, angajându-se în mod constant pentru îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor sale și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *