Unirea Principatelor, piatră de temelie pentru România Mare

129 0
ℹ️ Poporul român, la fel ca altele din Europa, a fost nevoit să trăiască lungă vreme în mai multe formațiuni statale. Dintre acestea, la 24 ianuarie 1859, Moldova și Țara Românească au reușit să se unească prin voința poporului și prin înțelepciunea elitelor.
ℹ️ Astfel, aceeași persoană, colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor în ambele principate, stabilind mai întâi o unire personală a celor două, apoi, chiar sub domnia sa, aceasta a fost recunoscută de marile puteri și ca o uniune administrativă cu un singur guvern. Aducerea în 1866 pe tronul țării a unui principe străin, în persoana lui Carol, a consolidat Unirea și a făcut posibil ca la 1881 să se proclame și să fie universal recunoscut Regatul României, după ce în 1877, prin jertfa poporului, țara își câștigase independența.
ℹ️ Pe 24 ianuarie omagiem Unirea Principatelor, hotărârea și jertfa poporului, precum și inteligența și devotamentul conducătorilor săi. Să-i cinstim pe înaintași și să ne străduim să le urmăm exemplul! Noi ca liberali – pentru că înaintașii noștri au fost printre corifeii acestei împliniri – avem cu atât mai mult datoria de a lucra pentru țară!
Cinstind trecutul construim viitorul! 🇷🇴

Articole asemănătoare

Pe 20 mai 1388, într-un Hrisov de danie pentru Mănăstirea Cozia al voievodului Mircea cel Bătrân, sunt menționate localitățile, Râmnicu Vâlcea, Călimănești și Orlești

Postat de - 20 mai, 2023 0
FacebookTwitter 1388 | 20 MAI | 2023 𝟔𝟑𝟓 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫ă 𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐨𝐫 #𝐑â𝐦𝐧𝐢𝐜𝐮𝐕â𝐥𝐜𝐞𝐚, #𝐂ă𝐥𝐢𝐦ă𝐧𝐞ș𝐭𝐢 ș𝐢…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *