Iubesc adrenalina! S-au dat cu viteze amețitoare cu mașina de curse prin zăpadă! 

230 0

Campionii europeni de juniori la raliuri, Norbert și Francesca Maior, au fost deschizători de drum la cea mai tare competiție de mașini istorice pe zăpadă din România. În februarie, cei doi frați vor lua startul la prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, care va fi în Suedia.  

La tradiționala cursă pe zăpadă din satul Comandău din Covasna au luat parte 20 de echipaje din Franța, Belgia, Germania și România. Competiția a durat 3 zile și, la fel ca anul trecut  a fost câștigată de perechea belgiană Paul Chabloz și Phillipe Escobar.

La startul cursei au fost prezenți Norbert și Francesca Maior, campionii europeni de juniori la raliu din 2023.

”E un prim antrenament pentru 2024.  Participăm la Istoric Winter Rally ca și deschizători cu o mașină integrală, astfel încât să ne obișnuim cu acest gen de mașină… este prima dată când o pilotăm” – Norbert Maior, campion european de raliu la juniori în 2023.  

După un 2023 extraordinar, Norbert și Francesca se pregătesc de provocarea vieții. Anul acesta vor lua startul în premieră în Campionatul Mondial de Raliu la juniori.

„Mai avem mai puțin de o lună până la prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, mai puțin de o lună până când ne îndeplinim visul” -Norbert Maior, campion european de raliu la juniori în 2023.  

 În prima etapă, care va avea loc în Suedia între 15-18 februarie, tinerii vor concura alături de cei mai buni piloți juniori din lume.

“Suntem extrem de entuziasmați să fim la start,   știm că nu va fi ușor, anul acesta este un record absolut de înscrieri, 19 echipaje din toată lumea vor fi acolo gata de luptă” – Norbert Maior, campion european de raliu la juniori în 2023.

Frații Maior sunt conștienți că 2024 va fi extrem de dificil în noua competiție la care vor lua parte. Ei vor concura în toate cele 5 etape ale Campionatul Mondial de Raliu  la juniori.

„ Așteptările nu sunt din prima să câștigăm, va fi greu să se întâmple asta, dar suntem încrezători că putem să aducem câteva rezultate bune, să fim în top 6-7” – Norbert Maior, campion european de raliu la juniori în 2023.  

În 2024, Norbert și Francesca Maior se vor da doar în Campionatul Mondial de Raliu la juniori. Ei vor concura în toate cele 5 etape: Suedia, 15-18 februarie, Croația, 18-21 aprilie, Italia, 30 mai-2 iunie, Finlanda, 1-4 august și Grecia, 5-8 septembrie.

Winter Romania Histroric Rally a avut 16 probe specifice 

Organizatorii au bifat anul acesta a 8-a ediție a evenimentului Winter Romania Historic Rally. Competiția a fost organizată de Asociația de Automobilism ASPROMECA (Paul Lacombre), cu sprijinul Club Auto Crono Cv (Simon Arpad) și Rival Racing (George Grigorescu). Ediția din acest an a avut un total de 450 de kilometri, cele 16 probe specifice bifând 200 de kilometri, iar întreg evenimentul a fost împărțit în 3 zile și 7 secțiuni. Francois și Eliott Delecour (tată, fostul campion mondial de raliu și fiu său) s-au aflat printre concurenți și au terminat cursa pe locul 7. Singurul echipaj românesc prezent la start, Cedric Cătălin Ghigea/Călin Fărăgău s-a clasat pe locul 15 la general.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *