Eduard Novak a cucerit trei medalii la Campionatul Mondial!

669 0

Eduard Novak a încheiat Campionatul Mondial de Paraciclism pe Velodrom cu o nouă medalie! După ce a punctat în toate probele la care a participat, singurul campion paralimpic din istoria României s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general și a cucerit astfel o nouă medalie de bronz.

Eduard Novak a obținut nu mai puțin de trei medalii la Campionatului Mondial de Paraciclism pe Velodrom (30 ianuarie – 2 februarie), competiție ce a avut loc în Canada, la Milton. După bronzul cucerit în proba de 1km contratimp și argintul în proba de 4km urmărire individuală, Novak a urcat pe poziția a treia la general la finalul competiției. Clasamentul a fost alcătuit pe baza punctelor obținute în cele patru probe în care a luat startul. Președintele Federației Române de Ciclism s-a clasat pe locul al 7-lea în proba de 200m sprint, în vreme ce cursa de scratch a încheiat-o pe poziția a patra.

În 2019, Eduard Novak (43 de ani) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Șosea de la Emmen (Olanda).

Bifează la Tokyo a cincea participare la JO

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea. La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La Tokyo, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *