“Tricolorii”, din nou în fruntea Europei: 3 din 3 pentru Elena Zaharia

98 0

Vicecampioană mondială de juniori, Elena Zaharia a ajuns în finalele celor 3 probe la Campionatul European U21 și a cucerit un aur și două medalii de argint

Elena Zaharia a fost performera delegației României la Campionatele Europene U21 de tenis de masă. Sportiva a câștigat la Skopje 3 medalii, ajungând în finalele de la simplu, dublu feminin (alături de Bianca Mei Roșu) și dublu mixt (împreună cu Darius Movileanu).

„Sunt mulțumită, se putea și mai bine, puteau fi trei medalii de aur, nu doar una. La simplu îmi pare rău că oboseala și-a spus cuvântul. Am jucat aici de nota 9, daca luam aur și la simplu, ar fi fost zece. Așa este în sport, uneori câștigi, alteori pierzi… Trebuie să învățăm din eșecuri și să le gestionăm bine. Privesc partea plină a paharului, nu am pierdut medaliile de aur, le-am câștigat pe cele de argint” – Elena Zaharia, multiplă medaliată la Campionatul European U21.

 Elena, vicecampioană mondială la simplu juniori anul trecut, a fost extenuată după competiția din Macedonia de Nord.

„Primul lucru la care mă gândesc este că voi dormi bine diseară, căci zilele acestea nu prea am reușit, am resimțit tensiunea și presiunea concursului. Sunt sigură că următoarea dată când voi juca împotriva sportivei din Ucraina care m-a bătut în finală, o voi învinge” – Elena Zaharia, multiplă medaliată la Campionatul European U21.

La dublu fete, finala continentală a fost o afacere românească aproape în totalitate. Elena Zaharia și partenera ei, Bianca Mei Rosu, s-au impus (3-1) în fața colegei lor de la clubului CSM Constanța, Camelia Mitrofan, care a făcut pereche cu slovena Sara Tokic.

„Ne cunoaștem foarte bine, știm ce joacă fiecare, așa că am încercat să facem ceva diferit fată de ce repetăm zilnic la antrenamente. Ne-a ieșit și am cucerit cea mai strălucitoare medalie. Diseară vom sărbători aceste medalii împreună” – Bianca Mei Roșu, campioană europeană 21.

„Au schimbat fetele tactica la 1-1 și n-am mai reușit să le facem față. Eu sunt mândră de parcursul meu și de această medalie de argint. Știu că am fost surpriza competiției și mă bucur din plin de acest lucru” – Camelia Mitrofan, vicecampioană europeană la U21.

 „Îmi vine în cap melodia Andei Adam „ Poate fata”, pentru că noi 3 am demonstrat azi că putem. Sunt foarte mândră de partenera mea, Bianca, pentru felul în care e jucat, dar o felicit în egală măsură și pe Camelia, pentru că a făcut un European foarte bun” – Elena Zaharia, multiplă medaliată la Campionatul European U21.

Delegația României a cucerit 6 medalii la europeanul U21:

 Bianca Mei-Roșu/Elena Zaharia, aur la dublu feminin

Elena Zaharia, argint la simplu feminin

Camelia Mitrofan/Sara Tokic (Slovenia), argint la dublu feminin

Eduard Ionescu/Darius Movileanu, argint dublu masculin

Darius Movileanu/Elena Zaharia, argint la dublu mixt

Iulian Chirița/Andrei Istrate, bronz la dublu masculin

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *