Nevoia de Orizont

57 0

Dacă jurnalismul vâlcean este în căutare de repere editorialistice, atunci unul dintre acestea este ziarul Orizont, cel care a reușit să țină aprinsă flacăra culturală câteva decenii la rând. Generațiile care au crescut alături de cotidianul amintit  au primit o parte din lumina cunoașterii  și din articolele și rubricile care acopereau o plajă largă din viața acelor ani. Și nu au fost puțini…

În slujba jurnalului amintit au activat și s-au format  oameni de presă care, dând sens și împlinire vocației, au contribuit creator la modelarea de caractere într-un context social sensibil. Cum sursele de informare  erau limitate în ultimii ani ai secolului trecut, consumul de presă de calitate atingea cote maxime, iar exigența calității acestora provoca dăruire profesională din partea slujitorilor presei.  Dacă doriți să gustați din atmosfera acelei perioade de glorie a Orizont-ului, îndrăzniți să parcurgeți câteva apariții păstrate, încă, la Biblioteca Județeană și veți retrăi, vă asigur, secvențe din viața orașului nostru, a atât de multor oameni care și-au împletit destinele în dimensiunea geografică vâlceană. Ne amintim, și trebuie să ne amintim, cum nevoia de presă scrisă ne așeza la rând, la chioșcurile de ziare. Nu ne interesa tot ce se scria, desigur. Jurnalistul știa asta și strecura cu grijă poamele dulci în oferta paginilor.

Misiunea presei este aceeași în toate etapele istorice: informarea. Orizont-ul jurnalelor e mai vast ca niciodată. De aceea, foarte curând, U.Z.P.R. filiala Vâlcea, la inițiativa lăudabilă a Domnului Silviu Popescu, va da glas unei publicații care să ne țină trează privirea și vigilența spre  Orizont.

Pe curând!

M.M. pentru Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *