Gemenele din gimnastica ritmică, dansatoare de flamenco!

296 0

Surorile Irene și Ada Pătrașcu au creat un moment de dans spaniol, conceput în totalitate de ele. Fetele, componente ale lotului național de junioare de gimnastică ritmică al României, sunt eleve în clasa a 8-a și își împart timpul între antrenamente, competiții, școală și meditații.

Gemenele Irene și Ada Pătrașcu, fetele fostului fotbalist Bogdan Pătrașcu, au dansul în sânge. Gimnastele s-au îndrăgostit de muzica flamenco și au creat un moment artistic special, gândit în totalitate de ele.

„Dansul este compus de noi și l-am învățat în 3 zile. În gimnastica ritmică este nevoie și de creativiate. Gimnastica ritmică este un sport dar este și o artă în care creativitatea este necesară” – Irene Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României. 

Fetele, gemene diferite au decis împreună momentul coregrafic.

„Ne-am gândit ce am putea să facem ca să fie special și artistic și ne-a venit în minte flamenco” – Irene Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României.

Chiar dacă sunt gemene, sportivelor nu le place să se îmbrace la fel. Rochiile și evantaiele pe care le-au folosit la momentul artistic sunt diferite. „Nu ne place să ne îmbrăcam la fel, fiecare dintre noi are stilul său și așa am fost învățate de mici”  – Ada Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României. 

La 7:00 sunt în sala de antrenament 

Fetele sunt eleve în clasa a 8-a și au un program extrem de încărcat. Cu toate acestea nu lipsesc de la niciun antrenament.

„Deocamdată reușesc să îmbine destul de bine școala și gimnastica și nu renunță la gimnastică ceea ce mă impresionează. Sunt două gimnaste care la ora 7:00  vin la sală, se trezesc devreme și își urmează programul zilnic” – Ștefania Prioteasa, antrenoare lot național de gimnastică ritmică al României.  

„Mergem la antrenament, de la 7:00 sau 7:30  în unele zile mergem la meditații după antrenament, după, la școală și venim acasă, ne facem lecțiile și dormim” – Ada Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României.

Și pentru antrenoarea lor, anul acesta va fi unul special. Mai are puțin și naște dar nici ea nu lipsește de la sală.

„Sunt însărcinată în 8 luni, am încercat să le fiu cât mai mult aproape , sper să reușesc până aproape de final, și să mă întorc cât mai repede alături de ele. Activitatea îmi face bine și mă ajută să rămân în formă” – Ștefania Prioteasa, antrenoare lot național de gimnastică ritmică al României.  

Una este bună la matematică, cealaltă la limba română 

Deși sunt în clasa a VIII a și au mult de învățat, fetele nu se gândesc o secundă să o lase mai ușor cu gimnastica ritmică. Ele fac sport de performanță de la 4 ani și jumătate, sunt legitimate de Clubul CS UNEFS București și sunt pregătite de antrenoarea Mariana Mezei.

„Așa cum am făcut până acum, așa vom face și anul acesta, mergem în paralel și cu școala și cu gimnastica” -Irene Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României. 

Adolescentele sunt bune și la școală. Cea mai mică notă pe care o au în carnet este 8.

„Eu sunt mai bună la matematică și o ajut pe Irene, iar sora mea este mai bună la limba română și mă ajută pe mine”- Ada Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României.

Anul acesta au început și meditațiile.

„Facem la limba română și la matematică, materiile pe care le vom avea la examen. Nu avem emoții. Încercăm să nu ne stresăm, noi suntem obișnuite de la concursuri și știm cum să ne gestionăm emoțiile și stresul” -Irene Pătrașcu, componentă a lotului național de gimnastică ritmică al României. 

Sportivele fac parte din lotul național de junioare de gimnastic ritmică al României și concurează în proba de ansamblu alături de o altă pereche de gemene, Andra și Carina Crainic, de Eva Vencu, Andreea Năstasă și Ariana Alexandru.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *