Proiectul de Lege nr. 765/2023, pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul produselor din tutun a primit undă verde din partea Comisiei Juridice şi îşi poate continua parcursul legislativ pentru a fi adoptat

170 0
ℹ️ Proiectul de Lege nr. 765/2023, pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul produselor din tutun a primit undă verde din partea Comisiei Juridice şi îşi poate continua parcursul legislativ pentru a fi adoptat.
ℹ️ În scopul de a proteja sănătatea minorilor, proiectul de lege extinde interdicțiile privind comercializarea produselor de tutun prin automate și interzice vânzarea acestora către persoane sub 18 ani, vizând în mod specific țigaretele electronice și dispozitivele pentru încălzirea tutunului. În plus, școlile vor fi responsabile de implementarea măsurilor corective împotriva utilizării produselor de tutun în incinta instituțiilor de învățământ.
ℹ️ Această inițiativă legislativă urmărește și alinierea națională la standardele europene, preluând definiții esențiale ale produselor de tutun electronice, conform Directivei UE 2014/40. Schimbările propuse vizează nu doar sănătatea tinerilor, dar și coerența legală și responsabilizarea instituțiilor educaționale.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *