Ministrul Mircea Fechet a anunțat că peste 18 milioane de amabalaje au fost colectate, prin Sistemul Garanție-Returnare, în luna februarie

63 0

Peste 18 milioane de amabalaje au fost colectate, prin Sistemul Garanție-Returnare, în luna februarie, conform anunțului făcut de Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Avem cifre care bat record după record: în luna decembrie am avut aproximativ 30.000 de ambalaje colectate, în luna ianuarie am avut 2,2 milioane de ambalaje, iar astăzi avem deja peste 18 milioane în luna februarie. Sistemul Garanție-Returnare funcționează și putem să sperăm că la modul în care evoluează lucrurile, România va fi una dintre țările în care reciclarea devine un mod de viață.

Se pare însă că unii actori au cam obosit și vor să fugă din hora reciclării. Și sunt câteva cazuri izolate de producători care doresc să iasă din horă și doresc să împiedice ceea ce construim, respectiv o țară a reciclării. Apelează la diferite instrumente, fie deschid procese prin diferite instanțe de judecată – și înțeleg pe deplin dreptul oricui în România de a apela la instanță atunci când se consideră lezat într-un drept. Fie au diferite inițiative prin Parlament, încercând să obțină “scutiri de la #reciclare”.

La toate acestea, mesajul meu rămâne la fel de clar și la fel de ferm: reciclarea nu e un subiect care poate fi tratat la fără frecvență. Dialogul este cel mai important instrument atunci când ne dorim ca lucrurile să funcționeze. Nu avem nevoie nici de procese în instanțe, nici de alte tipuri de conflicte.

Sunt deschis pentru a sta de vorbă, pentru a dialoga și pentru a rezolva pe cale amiabilă orice fel de conflict, orice fel de divergență care ar putea să existe între minister, între stat și orice operator economic. Dar să rămânem angajați pe drumul nostru de transforma România din țara depozitării în țara reciclării”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *