Aurora Măgură, primarul de succes al comunei Popești

107 0
Săptămâna trecută am fost în vizită în una dintre comunele care au ca primar o doamnă. O femeie cu o susținere electorală impresionantă. Este unul dintre cei mai activi, mai ambițioși și mai iubiți primari pe care îi avem în județul Vâlcea. Patru din cinci locuitori o votează de mai mult timp și realizările Aurorei Măgură la Popești confirmă pe deplin această popularitate.
Ori de câte ori am mers în această comună, mi s-a vorbit despre Aurora Măgură ca despre persoana care are întotdeauna timp pentru oameni și pentru problemele lor, aduse la primărie cu încrederea că vor putea fi rezolvate, dacă depind de primar.
De data aceasta am mers și cu câteva mărțișoare pentru Aurora Măgură și pentru colegele ei femei, din echipa pe care se bazează în munca pe care o face la primărie. De Ziua Femeii, bineînțeles.
Am vorbit despre munca mea din Parlamentul României și despre inițiativele legislative de interes administrativ, despre efectul lor și despre inițiativele pregătite pentru această sesiune. Am ascultat însă cu multă atenție și admirație povestea de succes a realizărilor din ultima vreme ale comunei Popești.
La finele anului trecut, Consiliul local a aprobat extinderea rețelei de canalizare în satele Urși și Popești, pe strada Linie sat. Cheltuielile pentru executarea lucrărilor de branșare la rețeaua de canalizare la imobilele din satele Urși și Popești, aflate pe strada Linie sat, din comuna Popești s-au efectuat din bugetul local, în conformitate cu dispozițiile legale, până la limita de proprietate a gospodăriilor. Prin hotărârea nr. 59/2023, Consiliul local al comunei Popești a decis implementarea proiectului „Lucrări de amenajare exterioară şi dotare cămin cultural”, în cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), implementat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
În vara anului trecut, în comuna Popești a început procesul de asfaltare a drumurilor locale, un proiect finanțat prin Programul național de investiții Anghel Saligny, drumuri care vor fi prevăzute cu rigole și acces către fiecare gospodărie în parte. Tot prin Programul național de investiții Anghel Saligny, echipa Aurorei Măgura realizează proiectul „Modernizare infrastructură rutieră de interes local în comuna Popești, județul Vâlcea”, la valoarea de 14,5 milioane de lei.
În luna iulie 2023, Consiliul local al comunei Popești a adoptat documentația tehnico-economică pentru proiectul „Eficiență energetică la Primăria comunei Popești”, pentru finanțare prin PNRR.
Tot în anul trecut, primarul a semnat contractul de finanțare prin AFM a modernizării iluminatului public, valoarea proiectului fiind de 1 milion de lei. Mulți bani, multe proiecte și, în consecință, multe realizări ale Aurorei Măgură, primarul de succes al comunei Popești.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *