MAI: Ministrul Cătălin Predoiu a efectuat o vizită de lucru la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanádpalota

115 0

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, însoțit de o echipă de profesioniști, a efectuat o vizită de lucru la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanádpalota pentru a evalua progresele făcute de Poliția de Frontieră după implementarea măsurilor pe care le-a inițiat toamna trecută.

”Aceste măsuri vizează combaterea migrației ilegale, traficul de persoane și de droguri, și fluidizarea traficului la punctele de frontieră.

La Nădlac, avem destui polițiști de frontieră pentru a asigura un flux continuu și rapid de circulație. Pentru sezonul estival, când traficul se intensifică, am pregătit strategii suplimentare. Chiar acum, timpul de așteptare pentru autoturisme este sub 10 minute, iar pentru camioane, sub o oră. Desigur, există factori externi care influențează aceste timpi, dar suntem în dialog constant cu alte autorități pentru a optimiza fiecare proces.

Pe lângă eficientizarea traficului, punem un accent deosebit pe siguranța și confortul călătorilor. Am solicitat soluții pentru servicii de asistență medicală, igienă și amenajări care să transforme fiecare punct de frontieră într-o carte de vizită a României.

Rezultatele noastre în combaterea infracționalității transfrontaliere au fost recunoscute și la nivel internațional, un semnal că măsurile noastre funcționează. Totodată, dialogul cu partenerii noștri, inclusiv cooperarea cu autoritățile maghiare, continuă să fie o prioritate pentru a asigura securitatea frontierelor noastre.

Vom continua să solicităm sprijin și fonduri pentru a ne întări capacitatea de acțiune, conștienți fiind de provocările pe care le avem. Sunt mândru de progresul realizat și optimist că direcția pe care o urmăm este cea corectă pentru România și cetățenii săi.”, a declarat liberalul Cătălin Predoiu.

Sursă: Facebook Cătălin Predoiu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *