Rolul familiei în viața OMULUI cu dizabilități

458 0

Asociația Anastasia Ioana și Centrul Terapeutic Prietenii Anastasiei vă invită marți, 2 aprilie – Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului (WAAD), la evenimentul „Rolul familiei în viața OMULUI cu  dizabilități”, ce va avea loc începând cu ora 13:00 la Hotel Ramada.

Familia joacă un rol fundamental în viața unei persoane cu dizabilități, oferă sprijin emoțional, fizic și practic în fața provocărilor și obstacolelor. Este un mediu în care persoana cu dizabilități se simte acceptată, valorizată și încurajată să-și atingă potențialul maxim.

Prin iubirea și înțelegerea lor necondiționată, membrii familiei pot ajuta la dezvoltarea încrederii în sine și a stimei de sine a persoanei cu dizabilități.

Pe lângă sprijinul emoțional, familia joacă un rol crucial în asigurarea accesului la resurse adecvate, prin căutarea și accesarea serviciilor medicale, terapiei sau educației speciale și navigarea prin procedurile birocratice pentru a obține recunoașterea drepturilor și beneficiilor persoanelor cu dizabilități.

Familia oferă o rețea de suport practic, ajută la îndeplinirea nevoilor zilnice și la gestionarea sarcinilor domestice, de la îngrijirea personală până la accesibilitatea mediului înconjurător și contribuie fundamental la facilitarea unei vieți independente și de calitate pentru persoana cu dizabilități.

Despre toate acestea, despre legislație și despre multele provocări cu care se cofruntă persoanele cu dizabilități și membrii famiilor acestora, vom afla și vom putea dezbate cu invitații organizatorilor pe 2 aprilie.

Intrarea este liberă.

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *