Lansarea proiectului: „Sistem de transport inteligent la nivelul localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Transport”

122 0

 

 

Comunicat de presă

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea anunță lansarea proiectului Sistem de transport inteligent la nivelul localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Transport, finanţat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea în calitate de Beneficiar au semnat Contractul de finanțare nr. 2757/10.01.2023 pentru proiectul “Sistem de transport inteligent la nivelul localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI Transport”.

 

Obiectivul proiectului este asigurarea unui serviciu eficient și ecologic de transport public de călători la nivelul localităților partenere și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport prin achiziționarea și instalarea a 8 sisteme ITS (Intelligent Transport Systems).

Principalele categorii de activități propuse sunt: • Achiziție de sisteme ITS – 8 buc. • Lucrări pentru instalarea în teren și branșarea la rețeaua de alimentare cu energie electrică a echipamentelor • Lucrări pentru instalarea de echipamente hardware și software în dispeceratul de transport public • Lucrări de montare a echipamentelor pe autobuze

 

Valoarea totală a proiectului este 16.836.398,01 lei din care:

  • Valoarea eligibilă din PNRR: 14.148.233,62 lei,
  • Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR: 2.688.164,39 lei.

 

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, conform contractului de finanțare, respectiv  din data de 10.01.2023 până în 10.01.2026.

Cod proiect: C10-I1.2-427

Date de contact: Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Strada General Praporgescu, nr. 14, Județul Vâlcea, Municipiul Râmnicu Vâlcea Telefon: 0250.731.016; Fax: 0250.731.843, Website: www.primariavl.ro, E-mail: primaria@primariavl.ro

 

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

 

https://mfe.gov.ro/pnrr/                           https://www.facebook.com/PNRROficial/

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *