Copiii adoptați sărbătoresc apartenența la o familie, de Ziua Națională a Adopției

135 0

 București, Iași, Sibiu, Brașov, Târgoviște

-2 iunie-

Alianța România Fără Orfani (ARFO) și Asociația Tzuby’s Kids, în parteneriat cu Roaba de Cultură, sărbătoresc Ziua Națională a Adopției duminică, 2 iunie, începând cu ora 17:00, în Parcul Herăstrău din București – zona Pescăruș.

Sub forma unui traseu interactiv, vor fi organizate ateliere pentru copii cu diverse teme – tir cu arcul, activități interactive, pictură pe față, zone senzoriale, jocuri sportive și povești transformatoare ale unor familii care au experimentat adopția. Evenimente similare au loc în orașele Iași, Sibiu, Brașov și Târgoviște.

În sistemul de protecție din România sunt 42.000 de copii care visează la momentul în care vor face parte dintr-o familie permanentă. Vă propunem să călătorim împreună în lumea adopției, o lume care a trecut de la criză la speranță.

„La nivel personal, adopția este o tranziție de la criza care a dus la separarea copilului de familia biologică la speranța unui nou început într-o familie adoptivă. La nivel social, suntem, de asemenea, într-o tranziție de la criza orfelinatelor și a îngrijirii rezidențiale către soluții de îngrijire în familie, temporar sau definitiv. În orice paradigmă am fi, speranța stă în a ne deschide în calitate de familii pentru copiii care au nevoie de dragostea, apartenența și siguranța pe care numai aici le pot găsi în esența lor”, a declarat Liviu Mihăileanu, fondator Tzuby’s Kids și membru în boardul organizației Europe Without Orphans, cu sediul în Marea Britanie, care are ca scop dezvoltarea mișcărilor pentru adopție și protecția copilului din Europa.

Asociația Tzuby’s Kids va fi prezentă cu un stand unde pot fi obținute informații valoroase despre adopție, plasament familial și situația copiilor din sistemul de protecție direct de la specialiști. De asemenea, câteva familii adoptive vor relata experiența unei vieți transformate prin adopție.

Seara se va încheia cu o tombolă care vă poate aduce o mulțime de premii precum cărți, jucării și produse senzoriale TzubyToys.

Programul detaliat al orașelor care s-au alăturat evenimentului Ziua Națională a Adopției poate fi consultat la: https://www.facebook.com/AliantaRomaniaFaraOrfani

Mai multe informații despre evenimentele Tzuby’s Kids sunt disponibile la https://tzubyskids.ro/.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *