Urmașa lui Bernie Szocs îl iubește pe Mickey Mouse!

175 0
Maya Madar a cucerit două medalii de bronz la Campionatele Europene U13 de la București
Are doar 12 ani, este în clasa a șasea, e fan declarat al lui Mickey Mouse și o are ca idol pe Bernadette Szocs. Maya Madar a cucerit la București două medalii de bronz la Campionatele Europene de tenis de masă rezervate sportivilor de până la 13 ani și se anunță a fi una dintre viitoarele mari campioane ale acestui sport.
Capitala țării noastre a fost, timp de cinci zile, punctul central al tenisului de masă continental. Peste 150 de sportivi din mai bine de 20 de țări au concurat la cea de-a doua ediție a Europenelor rezervate celor mai mici jucători, cei de sub 13 ani. Iar România a reușit să cucerească la această ediție trei medalii de bronz: la echipe mixt, la individiual feminin și la dublu mixt.
Maya Medar a fost una dintre eroinele delegației noastre. A obținut două medalii, la echipe și la individual. Ea speră ca acesta să fie startul unei cariere în care să reușească să-și egaleze idolul, Bernie Szocs, despre care vorbește cu multă emoție.
„Bernadtte Szocs e idolul meu. Încă nu am ajuns încă să iau autograf de la ea, dar cu următoarea ocazie cred că voi face și o poză cu dumneaei” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.
Ea spune că nu va avea emoții dacă va ajunge să joace vreodată contra lui Bernie.
„Nu voi avea nici o emoție, pentru că nu am nimic de pierdut. Pentru mine e una dintre cele mai bune jucătoare din lume și de aceea o respect foarte mult. Va fi fără emoții, joc ce știu” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.
Maya i-a transmis și o încurajare idolului ei, pentru Jocurile Olimpice.
„Îi urez mult succes. E cea mai tare. Să lupte, să rupă acolo pe toată lumea” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.
La aceste Europene, Maya nu i-a avut alături pe principalii ei susținători, părinții. Ea recunoaște că are mari emoții când ei sunt în tribune, așa că aceștia au decis să rămână acasă, pentru a-i asigura liniștea necesară la concurs.
„Mi-este mai ușor când nu sunt părinții, deoarece ei îmi dau emoții. Cu timpul o să învăț să trec peste ele. Sunt concentrată la joc, dar dacă îi văd în tribună mă emoționez puțin. De ceea nici nu au venit la această competiție, pentru că știu că am emoții și au zis că mai bine ca la primul Campionat European să fie mai lejer pentru mine” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.
Elevă în clasa a șasea, cu timpul împărțit între școală, antrenamente și concursuri, Maya spune că nu mai are timp să se uite la desene animate.
„Mickey Mouse mi-a plăcut cel mai mult. Când eram mică eu cântam toate melodiile, aveam plușuri cu el. De altfelm primul meu pluș a fost cu el” – Maya Madar, dublă medaliată cu bronz la CE U13.
Alexandru Pop și Nadalia Ionașcu au luat bronz și la echipe și la dublu mixt
Medaliați cu bronz atât pe echipe, cât și la dublu mixt, Nadalia Ionașcu și Alexandru Pop au ajuns la tenis de masă duși de tații lor.
„Am început tenisul de masă la vârsta de 4 ani. Mi-a plăcut și am continuat. Acum îl bat mai mereu pe tata” – Alexandru Pop, dublu medaliat cu bronz la CE U13.
„Am început la fix 5 ani. Nu voiam să fac tenis când eram mică, dar m-a împins tata de la spate. Medaliile le pun lângă cupele mari pe care le-a câștigat tata de-a lungul timpului. E o competiție între noi” – Nadalia Ionașcu, dublă medaliată cu bronz la CE U13.
Alex spune că și-a amenajat în casă un loc pentru medalii, care cu cât sunt mai importante, cu atât sunt așezate mai sus. Acestea, de la Europene, vor sta în vârf.
„Am un spalier pe care pun medaliile și cele mai importante le pun mai sus. Acestea vor fi pe cea mai înaltă treaptă, cu siguranță” – Alexandru Pop, dublu medaliat cu bronz la CE U13.
Cristinel Romanescu: „Zilnic ne culcăm cu gândul medaliei la Jocurile Olimpice”
Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, era foarte mulțumit atât de organizare, cât și de rezultatele jucătorilor noștri.
„Generația care stă să vină ne bucură și ne dă speranțe că viitorul tenisului de masă strălucesște si arată bine. Aceste trei medalii ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun” – Cristinel Romanescu, președinte Federația Română de Tenis de Masă.
Peste doar două luni, la Paris vor fi în plină desfășurare Jocurile Olimpice, iar șeful federației recunoaște că se gândește în fiecare zi doar la această competiție.
„Zi de zi ne culcăm cu gândul medaliei la Jocurile Olimpice și ne sculăm cu același gând. Sunt convins că și sportivii își doresc acest lucru, iar atunci când îți dorești ceva, cu siguranță realizezi” – Cristinel Romanescu, președinte Federația Română de Tenis de Masă.

Articole asemănătoare

Postat de - 13 aprilie, 2023 0
FacebookTwitterLa 15 ani a debutat în Formula 4! Luca Savu, campionul național de la Radical Cup din sezonul trecut, a avut un…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *