Daniela Oteșanu la Târgul de Ceramică Populară „Cocoșul de Hurez” ediția a 52-a

108 0

La începutul acestei luni a avut loc cea de-a 52-a ediție a Târgului de ceramică populară „Cocoșul de Hurez”, un eveniment de prestigiu care a reunit ceramiști din toate colțurile țării. Daniela Oteșanu, alături de alți parlamentari vâlceni, a avut o prezență remarcabilă la această ediție, subliniind importanța acestui eveniment cultural.

Consiliul Județean Vâlcea, având un rol esențial în realizarea și finanțarea târgului, a promis continuarea sprijinului și în viitor.

Printre oficialitățile prezente la târg s-au numărat Mihai Oprea – prefectul județului Vâlcea, Constantin Rădulescu – președintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Voican – secretar de stat MAI, parlamentarii Eugen Neață, Ovidiu Popa, Bogdan-Constantin Matei, primarii din localitățile din apropierea Horezului, consilieri județeni și locali.

Deschiderea oficială a Târgului de Ceramică a fost realizată de primarul Orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Povestea acestui târg începe în vara anului 1971, pe malul bătrânului Alutus, când Festivalul de folclor „Cântecele Oltului” a adăugat această sărbătoare a lutului, transformând-o într-o tradiție a meșterilor olari. Din 1974, târgul s-a desfășurat în Parcul de la stejarii seculari din Horezu, locul unde fiecare participant poate să-și expună lucrările.

Prin invitarea olarilor din diverse centre românești, maghiare și săsești, târgul oferă o viziune amplă asupra olăritului contemporan. Galeria de artă populară contemporană, găzduită în Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, acumulează an de an „recolta valorică”, constituindu-se într-o corabie salvatoare a unui meșteșug multimilenar.

Daniela Oteșanu și ceilalți oficiali prezenți au subliniat importanța păstrării și promovării tradițiilor, sprijinind astfel continuitatea și dezvoltarea culturii populare românești.

sursa: voceavalcii.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *