Sf. Ion: slujba Înaltpreasfințitului Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului

723 0

Semnificatia zilei de Sfantul Ion

Ziua Sfântului Ioan, din 7 ianuarie marchează  sfârșitul sărbătorilor de iarnă.

În fiecare an, pe 7 ianuarie este sărbătorit Sfântul Ioan Bortezătorul, zi în care îI cinstim  pe cel care l-a botezat pe Hristos în Iordan. Aproape două milioane de români iși serbează onomastică .

Sfântul Ioan Botezătorul este numit și ”Inaintemergatorul” , pentru ca a anunțat venirea lui Hristos.

La biserica Sfântul Ion din Râmnicu Vâlcea slujba a fost prăzmuită de Înaltpreasfinția sa Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului.

Prin învătătura sa, Ioan Botezatorul ajunsese să uimească și să atragă multi oameni. Deși învătăturile sale erau înscrise în Legea lui Moise, Ioan Botezatorul venea cu ceva nou: curajul să le spună în fața și să le reamintească permanent oamenilor că ”s-a  apropiat împarația cerurilor”.

Când Mântuitorul  a apărut pe malul Iordanului, Sfântul Ioan Botezatorul , luminat de Duhul Sfânt l-a recunoscut și  l-a arătat mulțimilor.  Momentul  în care Mântuitorul  Iisus Hristos a primit botezul este consemnat de toți cei patru evangheliști.

Evanghelistul Matei spune ca Iisus a venit din Galileea la râul Iordan unde boteza Ioan Botezătorul, cerând să fie și el botezat. Ioan i-a spus:  ”Eu am trebuintă să fiu botezat de tine și tu vii la mine” , iar răspunsul  lui Iisus că așa se cuvine, acesta a fost botezat în cele din urma de către Ioan.

Sfântul Ioan Botezătorul a început să predice în al 15-lea an al domniei Cezarului Tiberiu  , pe când Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii. El a avut menirea de a pregăti poporul pentru venirea lui Mesia, de  a-l descoperi pe acesta și a-l face cunoscut lui Israel.

Mesajul lui principal pe care-l  transmite Ioan Botezătorul a fost : ”Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor”.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *