A ratat balul de absolvire din dragoste pentru gimnastica ritmică

263 0
Annaliese Drăgan, singura reprezentantă a României la JO la gimnastică ritmică, va fi prezentă în weekend la Cupa Mondială de la Cluj-Napoca
La finalul acestei săptămâni, orașul Cluj-Napoca va fi gazda ultimei mari întreceri de gimnastică ritmică de dinaintea Jocurilor Olimpice. Cupa Mondială care va avea loc de vineri până duminică în BT Arena va avea la start și pe surorile Annaliese și Cristina Drăgan.
Reprezentata României la Jocurile Olimpice de la Paris, Annaliese Drăgan e decisă să aibă o prestație perfectă, care să-i dea încredere că totul va fi bine în Franța.
„Abia aștept să vină concursul să mai facem o verificare până la Jocurile Olimpice. Contează foarte mult că pot repeta acasă și sunt fericită că este publicul nostru. Chiar dacă sunt emoțiile mai mari pentru că sunt acasă, în același timp mă simt și foarte fericită să concurez aici unde mă iubește toată lumea și pot face exercițiul cât de frumos vreau” – Annaliese Drăgan, gimnastă calificată la Jocurile Olimpice.
Annaliese speră să fie cât mai mulți spectatori la concursul de la Cluj-Napoca.
„Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne încurajați la Cluj. Se simte susținerea voastră și e un sentiment foarte plăcut. Într-adevăr este emoție mare când suntem pe covor, dar sunt atâția oameni în sală care ne susțin ajută foarte mult și ne bucurăm foarte tare. Așa că vă așteptăm să ne susțineți” – Annaliese Drăgan, gimnastă calificată la Jocurile Olimpice.
Pentru sportiva noastră, acesta e primul concurs de după terminarea liceului. Născută în SUA, ea a urmat cursurile la distanță ale unui liceu din America. A făcut multe sacrificii pentru a putea fi campioană pe două fronturi, și la școală și la sport.
„Mă simt mult mai liberă acum, că am terminat liceul. Sunt mai liniștită și mă pot concentra doar pe gimnastică. În fiecare zi pe la 6-7 seara intram la ore și stăteam târziu, până pe la 11-12. Mai învățam și dimineața înainte de antrenament ca să reușesc să termin tot” – Annaliese Drăgan, gimnastă calificată la Jocurile Olimpice.
Din dragoste pentru gimnastica ritmică, Annaliese a ratat și balul de absolvire. Dar nu-i pare rău. Ea și-a promis că după Jocurile Olimpice își va face propria ceremonie acasă.
„Nu îmi pare rău că am lipsit, pentru că am avut alte chestii mai tari de făcut decât un bal. Va fi poate la un moment dat în viitor oportunitatea asta, de a merge la un bal, dar eu mă bucur pentru alegerea mea. Mi-am cumpărat pălărie și o să fac în casă poză pentru albumul absolvenților. O să îmi fac și absolvirea acasă, pentru că așa a fost să fie. Nimic nu e mai presus decât gimnastica ritmică” – Annaliese Drăgan, gimnastă calificată la Jocurile Olimpice.
În ceea ce privește viitorul său academic, Annaliese știe exact ce vrea să se facă: avocat sau judecătoare.
„Deocamdată nu știu dacă voi face o facultate cu prezență fizică sau online. Dar știu sigur că mie îmi place dreptul și vreau să devin ori avocată ori judecător” – Annaliese Drăgan, gimnastă calificată la Jocurile Olimpice.
Sportive din 20 de țări vor participa la Cupa Mondială de la Cluj-Napoca
Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică, abia așteaptă startul Cupei Mondial de la Cluj-Napoca. Se anunță un spectacol pe cinste!
„Anul acesta s-au anunțat peste 20 de țări participante. E cea mai mare competiție înainte de Jocurile Olimpice, deci va fi o întâlnire a starurilor la Cluj, acolo unde-i invităm pe toți iubitorii sportului de calitate să le încurajeze pe sportive, într-un adevărat spectacol al grației” – Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.
Fosta mare gimnastă promite că va fi spectacol, dar și foarte multă emoție.
„Gimnastele noastre au arătat că atunci când sunt susținute de public fac un spectacol foarte frumos. Se plânge cam peste tot, pentru că emoția e mare. S-a muncit mult” – Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.
Și Irina Deleanu speră ca publicul să vină în număr cât mai mare la Cluj-Napoca în zilele de 12-14 iulie.
„Contează foarte mult publicul, pentru că un sportiv care se simte susținut de public chiar concurează cu plăcere și concurează mai bine. Este mai susținut emoțional. Noi ne mândrim cu faptul că la Cluj a fost sala plină și încercăm din an în an să atragem tot mai mulți spectatori în sălile de ritmică. Poate și cu aceste rezultate vom reuși să umplem sălile de ritmică atunci când organizăm competiții de mare anvergură cum ar fi Cupa Mondială, Campionate Europene sau Mondiale” – Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *