În urmă cu 176 de ani, la Râmnicu Vâlcea se intona pentru prima oară “Deșteaptă-te, române!”

233 0
În urmă cu 176 de ani, la Râmnicu Vâlcea se intona pentru prima oară “Deșteaptă-te, române!”, un cântec de maximă profunzime care avea să devină Imnul Național al României după căderea comunismului! Această zi de 29 iulie ne oferă ocazia să reflectăm asupra semnificației istorice și simbolice a imnului nostru, un veritabil stindard al luptei pentru libertate și identitate națională.
Compus de Anton Pann și având versurile scrise de Andrei Mureșanu în timpul revoluției de la 1848, “Deșteaptă-te, române!” a fost, inițial, un cântec de trezire națională și revoluționară, mobilizând poporul român să își apere drepturile și libertățile. Adoptat oficial ca imn național în 1990, imediat după căderea regimului comunist, acesta continuă să fie un simbol al renașterii și al dorinței neclintite de libertate.
Imnul nostru ne amintește de curajul și unitatea de care am dat dovadă ca națiune în momentele cruciale ale istoriei. Este un îndemn perpetuu la vigilență și la apărarea valorilor noastre fundamentale. Spiritul de unitate și libertate pe care îl evocă “Deșteaptă-te, române!” trebuie să ne inspire și astăzi, ghidându-ne pașii spre un viitor demn și luminos.
Cu ocazia acestei zile de mare însemnătate, vă transmit tuturor românilor cele mai calde urări de bine. Să continuăm să ne prețuim și să ne onorăm imnul național, un simbol etern al identității noastre. La mulți ani, România!🇷🇴

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *