Primar de meserie. Azi, Alexandru Dediu, de la Păușești – Măglași

1007 0

Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu are o experienţă de peste 25 în slujba comunităţii. Cum s-ar spune, primar de meserie.

Este omul care a sfințit locul.  Pas cu  pas, acesta a câștigat încrederea consătenilor și, astfel, a ajuns să câștige mandat după mandat. A început cu administrația publică, încă din 1995, ca angajat al instituției, apoi, la sugestia celor din instituție, ca și a localnicilor, care au văzut la el calități incontestabile de gospodar, a candidat la fotoliul de primar și a câștigat încontinuu.

De ce este Alexandru Dediu atât de bun pentru localitatea sa? Pentru că, alături de Consiliul Local şi aparatul administrativ al primăriei, a înțeles că implementarea unor proiecte de investiţii importante pentru dezvoltarea comunei este vitală. Investițiile, bazate masiv pe absorbţia de fonduri europene, programe guvernamentale, dar şi pe fonduri din bugetul local, au reușit să transforme radical fața Măglașiului.

Dediu și oamenii cu care lucrează au mai înțeles și că, pentru locuitori, câteva probleme sunt extrem de importante și pot asigura creșterea calității vieții: extinderea reţelei de canalizare şi a sistemului de gaze, starea drumurilor, clădirile importante pentru viața comunei, cum ar fi primăria, școlala, grădinița, centrul medical, un centru de cultură, centre pentru vârstnici, centrul civic, amenajarea peisagistică a localității, protecția mediului, atragerea de investitori care să genereze crearea de locuri de muncă și dezvoltarea economiei locale.

Și nu în ultimul rând, sănătatea. Cei din administrația publică, ca și cadrele medicale, trebuie să lupte, uneori, cu efectele aproape dezastruoase ale propagandei unora din politicienii opoziției, care au pus și pun la îndoială existenţa coronavirusului, făcând asta pentru imagine, ori, pentru a pregăti terenul pentru intrarea pe piață a vaccinului rusesc.

Virusul există și este extrem de periculos. Primarul insistă în fața cetățenilor și face campanie, prin intermediul primăriei, că trebuie neapărat respectate măsurile impuse de specialişti, că oamenii trebuie să se vaccineze, în acest fel protejând propriile vieți și pe cele ale semenilor.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *