Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Magistrala de metrou M6 are autorizație de construire

113 0

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor, a anunțat că Magistrala de metrou M6 are autorizație de construire.

”A fost emisă Autorizația de Construire pentru execuția lucrărilor 𝗦𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝟮: 𝗧𝗼𝗸𝘆𝗼 – 𝗔𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗛𝗲𝗻𝗿𝗶 𝗖𝗼𝗮𝗻𝗱𝗮 𝗮 𝗠𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲𝗶 𝗠𝟲, care va conecta Băneasa de Otopeni, fiind prima extensie de metrou în județul Ilfov care intră în faza de execuție(după emiterea ordinului de începere).”, a transmis liberalul Irinel Ionel Scrioșteanu.

Secțiunea 2: Tokyo (zona comercială Băneasa) – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații:

  • Washington
  • Paris
  • Bruxelles
  • Otopeni
  • Ion I.C. Brătianu
  • Aeroport Otopeni

”Pentru că impactul asupra traficului să fie cât mai mic și ținând cont de fluxul crescut de mașini pe DN1, am solicitat antreprenorului să etapizeze lucrările, astfel încât să se restricționeze maximum 1 bandă de circulație din cele 6 (3 benzi pe sens) ale DN1, creând astfel posibilitatea ca banda de pe zona centrală să fie reversibilă, și anume: dimineața 3 benzi intrare în București și 2 benzi la ieșire din București, iar seara 3 benzi la ieșirea din București și 2 benzi la intrare.”, a precizat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Durata de execuție a lucrărilor pentru această legătură a rețelei de metrou este de 40 luni.

”Magistrala M6 este un proiect pe care l-am susținut încă de când am preluat funcția de Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și pe care l-am deblocat în ședința de Guvern din 2 octombrie 2021, licitația fiind lansată la 19 octombrie 2021. 

Întotdeauna am afirmat faptul că dezvoltarea sistemului de transport public simultan cu dezvoltarea infrastructurii rutiere reprezintă cheia descongestionării traficului în zona metropolitană a marilor orașe.

𝗠𝟲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗮𝗽𝗮𝗰𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲, 𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮 𝗰𝘂 𝗠𝟰, 𝘃𝗮 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗡𝗼𝗿𝗱𝘂𝗹 𝘀𝗶 𝗦𝘂𝗱𝘂𝗹 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲𝗮𝗴𝗮 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗖𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗱𝗲 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 (𝗢𝘁𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶 – 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 – 𝗝𝗶𝗹𝗮𝘃𝗮).”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor.

Sursă: Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *