Din Bundesliga, la Balcaniada de la Izvorani pe bicicleta “Șalău”!

128 0
Vlad Remzing, 23 de ani, e pregătit de cea mai tare competiție europeană care începe mâine la Izvorani! Triatlonistul, care își dorea să ajungă să lucreze în Parlamentul României, este legitimat la clubul german Potsdam Triathlon și concurează pe o bicicletă de 7000 Euro, botezată “Șalău”
La 23 de ani, Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României, se pregătește să concureze la Campionatul Balcanic de la Izvorani, concurs care are loc în acest weekend și care reunește sportive din 10 țări.
“Sunt pregătit, în formă și cu motoarele turate! În primul rând vreau să fac o cursă bună, să mă simt bine și să o câștig“ – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
De anul acesta, românul trăiește o experiență extraordinară în Germania! Pe lângă Steaua București, el este legitimat și la Clubul Potsdman Triathlon din Bundesliga.
“Am vorbit cu Simone Diamanti, antrenorul meu, și mi-a spus să merg în Grand Prix sau în Bundesliga. În Bundesliga mi se pare un nivel foarte ridicat, sunt și mai aproape de România, am intrat în contact cu echipa de acolo și mi-au spus să vin” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
Traitlonistul spune că în Germania, sportul pe care îl practică este la un alt nivel!
„Cursele sunt foarte tari, competiția este la nivel de cupă mondială, iar publicul este incredibil. Zici că ești la Turul Franței” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
Vlad se amuză când își amintește ca în copilărie își dorea o “meserie” interesantă.
 „Visam să ajung parlamentar. Tot timpul alergam prin casă dintr-o parte în alta și mama m-a dat la înot, până la urmă am ajuns la triatlon” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
De când s-a apucat de triatlon, Vlad a schimbat 5 biciclete. Ultimei i-a pus și un nume.
“O cheamă Șalău e un model Tarcmac lL8 și așa mi-a venit să îi pun numele. Costă 7000 de euro, dar în curând va avea parte de niște îmbunătățiri” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.  
Triatlonistul se pricepe și să își repare bicicleta pe care concurează.
„Da, știu tot ce ține de ea, am făcut o pană și în 30 de minute și în 3 minute” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
Își testează superstițiile
La concursul de la Izvorani, Vlad așteaptă să vadă și dacă i se adeverește superstiția pe care o are!
„Am avut o superstiție că dacă mă lovesc sau cad înainte de concurs, iese bine. Ultima dată am căzut cam rău și acum vreau să văd dacă va fi bine” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
După ce a urmat 2 ani Facultatea de Politehnică – Informatică, Vlad s-a reorientat spre un alt domeniu. „Acum urmez Kinetoterapia, care tind să cred că mă ajută și în sportul pe care îl practic. Fac masaj, automasaj, recuperări, mai învăț și alte exerciții. Facultatea de Politehnică am pus-o pe pauză și poate în viitor o reiau” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României. 
În ceea ce privește pregătirea, la Vlad nu e o zi în care să nu se antreneze câteva ore.
 „Ziua cea mai încărcată e în jur de 5, 6 ore de antrenament, asta fără să pun masaj și stretching-ul și și încălzirea îninte de antrenament. O oră și ceva de înot, 3 ore și jumătate de bicicletă și după o alergare până la 5 ore” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
Țintește Jocurile Olimoice de la Los Angeles!
Vlad Remzing este om de bază în echipa națională de triatlon a României și spune că pentru el participarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles de peste 4 ani, nu mai este un vis!
“A fost un vis, dar acum este un obiectiv. Se ajunge foarte greu la cea mai mare competiție sportivă din lume, trebuie să fii în top 50 din lume. Este mult de muncă, suntem mulți sportivi. Este o bătaie mare, dar nu este imposibil” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
Triatlonul nu este singurul sport pe care Vlad îl iubește.
„Îmi place să mă uit la volei și la toate sporturile separate ale triatlonului. Nu am practicat voleiul, dar l-am învățat la facultate și îmi place să îl mai practic în timpul liber și vara pe nisip” – Vlad Remzing, component al echipei naționale de triatlon a României.
Două zile de triatlon internațional în România
Pe 5 și 6 octombrie, la Baza Sportivă Navasart din Izvorani va avea loc Izvorani Triathlon Championships 2024, o competiție internațională care va curpinde Campionatele Balcanice în probele Supersprint, Sprint& Mixed Relay, Campionatele Naționale de Triatlon Sprint&Mixed Relay, Cupa României Super Sprint și Trikids Team Relay. Concursurile vor aduna la start sportivi din 10 țări din Europa.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *