Promisiune inedită a selecționerului Burcea înainte de CE: ”Dacă luăm medalia de aur, fac turul continentului pe o roată!”

504 0

Naționala feminină de handbal turează motoarele la maximum pentru turneul continental din Danemarca., care se va juca în perioada 3-20 decembrie.

”Tricolorele”  se vor duela în faza grupelor cu Germania, Polonia și Norvegia, și nu uită că în urmă cu zece ani, atunci când competiția s-a disputat în Danemarca și Norvegia, au venit acasă cu medalie.

Lucrurile sunt acum date peste cap de pandemia de Coronavirus, dar selecționerul Burcea, căpitanul Cristina Neagu și celelalte fete cred cu tărie în forțele lor,

Ca și cu miza nu ar fi suficientă, antrenorul a făcut o promisiune inedită, legată de cea de-a doua lui dragoste în materie de sport: motoarele.

”În condițiile date, dacă luăm medalia de aur, fac turul Europei pe o roată! Noi suntem cel mai important adversar al nostru. Dacă suntem calmi și ne facem jocul, atât cel ofensiv, cât și defensiv, avem șanse împotriva oricărei echipe. Dacă ieșim bine din grupă, orice se poate când vine vorba de medalii. Cel mai important este primul meci, cel cu Germania” – Bogdan Burcea, selecționer naționala feminină de handbal a României.

Eliza Buceschi, jucătoare revenită la lot după ce mai bine de jumătate de an a fost suspendată alături de fostele colege de la Corona Brașov, este încântată de cum a regăsit naționala.

”Sunt multe jucătoare noi, antrenor nou, dorința noastră de a face un rezultat mare  împreună cred că este atuul nostru. O medalie ar fi ceva senzațional. Nu știu ce nebunie aș face dacă aș lua medalie, cu siguranță nu aș vrea vacanță că am avut una foarte lungă, iar cel mai mult îmi doresc să fiu pe teren” – Eliza Buceschi, handbalistă echipa națională a României.

Principalul adversar la Euro : pandemia de Coronavirus

Situația mondială generată de virusul SARS COV 2 a dat peste cap handbalul la nivel mondial, iar Europeanul nu avea cum să nu fie afectat. Se iau măsuri stricte în cadrul tuturor naționalele prezente, iar toleranța vizavi de infectări este zero.

”Trebuie să ținem totul sub control, să avem o evidență strictă, facem raportări din 3 în 3 zile. Avem câteva fete care nu au fost infectate și trebuie să ne protejăm cât de mult se poate. La acest turneu final, în condițiile date, este nevoie de fiecare sportiv…cele care sunt pe lista de 35 trebuie să fie pregătite să vină să susțină naționala, putem apela oricând la ele, se pot ivi probleme” – Bogdan Burcea, selecționer naționala feminină de handbal a României.

” Nu mai este vorba doar despre handbal, sunt mulți alți factori care vor conta. Este important să ne protejăm, să fim sănătoase. Este greu cu testele, dar este un rău necesar. Nu va fi ca în alți ani, nu putem vorbi despre anumite jucătoare, situația se schimbă de la zi la zi” – Eliza Buceschi, handbalistă echipa națională a României.

”Suntem singurii neînvinși”

Pentru că pandemia a încurcat toate competițiile, antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu nu au apucat să debuteze într-un meci oficial pe banca naționalei României, deși au fost instalați în funcții în luna ianuarie. Practic, prima lor partidă va fi cea cu Germania, de la Campionatul European.

” Mai în glumă, mai în serios, îi spuneam lui Robert că suntem singurii antrenori din istorie neînvinși anul acesta. Așteptăm din primăvară să debutăm, ne doream foarte tare să jucăm și la preolimpic, să fim prezenți la competiții. Sperăm să debutăm cu bine pentru România” – Bogdan Burcea, selecționer naționala feminină de handbal a României.

”Tricolorele” vor juca la Kolding

România va juca primul meci la 3 decembrie, contra Germaniei, două zile mai târziu urmează duelul cu Polonia, iar apoi cel Norvegia, ultimul din grupă, la 7 decembrie.

Herning va găzdui echipele grupei A (Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia) și grupa B (Rusia, Suedia, Spania, Republica Cehă).

Kolding va găzdui echipele grupei C (Olanda, Ungaria, Serbia, Croația) și grupei D (România, Norvegia, Germania, Polonia).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *