IdentitAR feminin în premieră absolută la Râmnicu Vâlcea

240 0

Expoziția multimedia, vineri 11 octombrie, Teatrul Anton Pann

          Pentru prima dată în spațiul expozițional al Teatrului Anton Pann și poate pentru prima dată la Râmmnicu Vâlcea, iubitorii de frumos se pot bucura de o expoziție  inedită care se va deschide vineri 11 octombrie, în foierul de jos al Teatrului Anton Pann. De ce spunem inedită pentru că pe bază de QR, cu telefonul mobil puteți asculta orice informație legată de lucrarea respectivă. Așa cum ne spun organizatorii vom asista la o colecție de personaje feminine care se prezintă în realitatea augmentată, completată de animații, care pot fi vizualizate cu telefonul mobil (iOS sau Android), prin instalarea aplicației gratuite Reniform App din App Store/Google Play. Pentru a nu fi deranjați de discuțiile partenerilor care vin să vadă lucrărilor este recomandată folosirea căștilor în spațiul expozițional. Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 16.00, până luni, 28 octombrie.

Pornind de la textele dramaturgice, plasate între „eul” reflexiv şi „eul” martor/documentar, textele dramaturgice propuse de proiectul IdentitAR explorează fațete ale personalității feminine în Moldova și România. Istoriile sunt reinterpretate de artiști vizuali în lucrări interdisciplinare, care dau atmosferă și tridimensionalitate personajelor, punctând destine feminine. Muzică și sunete, lumini, mișcare, voci, animații 3D, decor, toate recompun lumi noi, pornind de la expresii literare. Mintea, sufletul și simțurile devin ele însele parte din spectacol, iar spectatorul se transformă într-un creator de sens. Parte din echipa Reniform Production, artiștii vizuali Ioana Nicoară și Sergiu Negulici sunt autori de filme de animație și creatorii unor proiecte culturale apreciate în țară și străinătate. Sergiu Negulici este cunoscut internațional pentru producția ”Splendida Moarte Accident” (2017), un scurtmetraj care a câștigat numeroase premii în festivaluri de animație internaționale, printre care premiul pentru debut la Festivalul Internațional de Animație de la Annecy, Franța, sau Marele Premiul al Festivalului Internațional de Animație de la Hiroshima, Japonia.  Ioana Nicoară este o artistă multimedia care folosește animație, acuarelă și realitate augmentată în proiectele ei artistice. Proiectele ei au fost expuse în mai multe orașe din țară, dar și la festivaluri de animație din Europa. Makunouchi Bento (Valentin Toma și Felix Petrescu), un duo timișorean cunoscut pe scena muzicii electronice din România, semnează muzica. Augmentarea în aplicația Reniform App este mânuită de Sabin Șerban, din partea Augmented Space Agency.

Acest proiect finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național va continua în data de 15 octombrie, de la ora 17.00, când din nou sunteți așteptați la Teatrul Anton Pann, pentru a asista, în premieră absolută, la spectacolul-lectură “Alaska” de Elise Wilk, autoare multipremiată, tradusă în 12 limbi, jucată în teatre din România și din întreaga Europă. Vorbim de șapte decenii de istorie comunistă în România și povestea unor femei, care ne va fi prezentată de două actrițe ale Teatrului Anton Pann: Szász Réka și Bianca Cuculici. Dar despre acest spectacol care va fi în premieră absolută la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea vom vorbi în apropierea evenimentului din 15 octombrie.

La ambele evenimente intrarea este liberă.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *