Născuți din inimă: De la criza orfanilor din perioada postdecembristă la adopția modernă, un nou volum semnat de Liviu Mihăileanu

35 0

Fondatorul Asociației Tzuby’s Kids, Liviu Mihăileanu, va lansa două volume dedicate temei adopției în cadrul unei serii de evenimente organizate în mai multe orașe din țară. Prima lansare va avea loc miercuri, 23 octombrie, ora 18:00, la librăria Stephanus din București, iar în luna noiembrie vor fi organizate evenimente similare în Cluj-Napoca, Iași, Arad și Brașov.

În volumul Născuți din inimă, autorul explorează provocările adopției în România, de la criza orfanilor din perioada postdecembristă până la realitățile adopției în prezent, abordând barierele și stereotipurile care încă împiedică implicarea cetățenilor în aceste procese esențiale. În topul motivelor invocate se numără teama de birocrația excesivă, lipsa de conștientizare a subiectului, necunoașterea procesului de adopție și plasament și absența sprijinului familial.

„Coroborând mai multe studii și date statistice observăm că, imediat după Revoluție, majoritatea copiilor adoptați din orfelinatele comuniste din România au ajuns, cu cea mai mare probabilitate, în familii din SUA iar analiza indică o legătură directă între adopția copiilor cu dizabilități sau a copiilor mai mari din mediul instituționalizat și motivația religioasă ca fundament al deciziei de a adopta. De asemenea, observăm evidențierea unei legături între disponibilitatea de a adopta copii de altă etnie, rasă sau naționalitate și nivelul de motivație religioasă al adoptatorilor.” 

extras din cartea Născuți din inimă

Liviu Mihăileanu este tată adoptiv a doi copii, experiența adopției determinându-l să se implice activ în acest domeniu. A înființat Asociația Tzuby’s Kids pentru a sprijini adopția și plasamentul familial în România, este președintele Alianței România Fără Orfani și membru al boardului World Without Orphans Europe. Pasiunea pentru adopție și dorința de a înțelege profunzimea dimensiunilor ei l-au determinat să urmeze un doctorat în teologie cu un accent special pe implicarea comunităților creștine în acest domeniu. Cercetarea a inclus atât instrumente sociologice, cât și analiza istorică, biblică și exegetică a conceptului de adopție. Teza de doctorat a fost ulterior publicată în două volume distincte: Născuți din inimă, care abordează componenta sociologică, și Comoara pierdută, care explorează aspectele teologice ale adopției.

Începând din 2015, Tzuby’s Kids a sprijinit mii de părinți adoptivi și de plasament, psihologi și asistenți sociali în îngrijirea copiilor cu istoric de traumă și a facilitat integrarea a sute de copii în familii adoptive și de plasament. Asociația Tzuby’s Kids organizează periodic sesiuni de informare și consiliere în vederea adopției și a plasamentului familial, dar și grupuri de suport și tabere terapeutice  pentru familiile adoptatoare din România.

 

 

„Este vital să-ți găsești o comunitate care să te susțină. Noi am găsit-o la Tzuby’s Kids.  Este foarte important să vezi că există și alte persoane care au aceleași probleme ca tine, care trec prin aceleași lucruri ca tine și este normal să ai oameni care să te ajute, să te înțeleagă și să te încurajeze.”                                  – Elena Tănase & Eugenio Riccardi, părinți adoptivi

Te invităm să discutăm despre soluțiile pentru un viitor mai bun pentru copiii din sistemul de protecție socială și pentru a înțelege mai bine cum poate să facă o schimbare reală fiecare dintre noi.  Detalii despre lansările din orașele Cluj-Napoca – 31.10, Iași – 8.11, Arad -12.11 și Brașov – 13.11 găsești pe https://www.facebook.com/tzubyskids.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *