Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dă startul celei de-a doua sesiuni de finanțare nerambursabilă pentru anul 2020

137 0

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dă startul celei de-a doua sesiuni de finanțare nerambursabilă pentru anul 2020, în perioada 20 iulie – 02 august a.c., se arată într-un anunț pe site-ul instituției, preluat de Romanian Global News.
Cererea de finanțare se completează în limba română și se semnează de reprezentantul legal al solicitantului sau de persoana împuternicită. Aceasta va fi însoțită de următoarele documente:
– copii ale actelor de identitate (în funcţie de ţara de domiciliu sau de reşedinţă) al reprezentantului legal al solicitantului sau al persoanei împuternicite de acesta şi al coordonatorului de proiect, cu mențiunea ”conform cu originalul”;
– actul constitutiv, statutul, actul de numire al persoanelor din conducere, împreună cu ultima modificare a acestora, hotărârea judecătorească sau actul de înregistrare, certificatul de înregistrare fiscală, precum și orice alte documente care atestă statutul juridic al solicitantului, conform legislației statului de reședință (în copie şi traduse în limba română), cu mențiunea ”conform cu originalul”.
Cererea de finanțare și documentele menționate pot fi trimise doar în format electronic (scan pdf), la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro, începând cu prima zi a sesiunii.
După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 5 zile lucrătoare.
În această etapă are loc o examinare preliminară a eligibilității solicitantului și a proiectului.
Dacă proiectul și solicitantul întrunesc condițiile de eligibilitate, responsabilul de proiect va solicita completarea dosarului de finanțare. Mai multe detalii – pe website-ul Departamentului Românilor de Pretutindeni.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *