Future Ready a ajuns la ediția 5.0 și continuă să le ofere copiilor o șansă la o educație mai bună

32 0

Simplon România, organizație non-profit care dezvoltă programe educaționale pentru copii și adulți, anunță lansarea celei de-a 5-a ediții a proiectului Future Ready – Dezvoltăm competențele generațiilor viitoare. Programul își propune să contribuie la dezvoltarea unor competențe cheie ale copiilor cu oportunități limitate din țară, pentru a-i pregătiți pentru viitor. Astfel, participanții cursurilor își vor putea descoperi pasiunile, vor căpăta noțiuni de educație financiară, își vor dezvolta competențe digitale și cultiva abilități de comunicare.

Future Ready 5.0 se desfășoară la nivel național, în perioada noiembrie 2024 – aprilie 2025 și este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, care provin din mediul rural și urban mic. Cursurile se vor desfășura online, susținute de trainerii Simplon România, cu implicarea voluntarilor Societe Generale Global Solution Centre, iar în primăvară vor avea loc și ateliere fizice interactive. Toate activitățile din program, online sau offline, sunt gratuite pentru participanți.

„După ce primele patru ediții au atras peste 1500 de copii, suntem încântați să dăm startul celei de-a cincea ediții a programului Future Ready. În acest an, venim cu teme dorite de copii și variate, precum securitatea cibernetică, inteligența artificială sau educație financiară, toate adaptate nevoilor pieței muncii de mâine. De asemenea, vom crea fișe de lucru dedicate pentru profesori, astfel încât să le oferim acestora un sprijin suplimentar în predarea acestor discipline pe viitor. Continuăm să ne concentrăm pe interesele copiilor, care și-au exprimat entuziasmul față de domenii precum IT, robotică și inteligența artificială, domenii cu un impact major în viitor.”, a declarat Mădălina Sumedrea, Project Manager Simplon România.

Programul cursurilor este următorul:

  • Modul I, noiembrie – decembrie 2024

Comunicare și lucru în echipă (Educație Media, Comunicare în Echipă, Proiecte Colaborative)

Educație financiară (comportament responsabil, economisire, investiții)

 

  • Modul II, ianuarie – februarie 2025

Securitate cibernetică (siguranța pe internet, cyberbullying, gaming)

Inteligență artificială (noțiuni introductive, AI vs. Machine Learning, aplicații)

 

Înscrierile se pot face în link-ul de aici: https://www.simplonromania.org/proiecte/future-ready-5/.

Future Ready este dezvoltat de Simplon România și susținut de Societe Generale Global Solution Centre ca parte din activitatea companiei de susținere a dezvoltării abilităților, nivelului de educație și integrării profesionale a grupurilor vulnerabile.

 

# # #

Despre Simplon România

Simplon România creează programe educaționale pentru dezvoltarea competențelor digitale, tehnice și interpersonale, dedicate copiilor și adulților din diverse medii sociale.

Proiectele Simplon România au un caracter dinamic și un conținut interactiv care stimulează creativitatea participanților.

Simplon România susține cele mai noi tehnologii din mediul digital pentru dezvoltarea abilităților necesare în viitor.

 

Despre Societe Generale Global Solution Centre

Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.

 

Societe Generale Global Solution Centre în România înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Având o echipă de 3.000 de experți și specialiști, compania deservește 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.

Acasa

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *