La Horezu, cu primarul Nicolae Sărdărescu

28 0
Orașul Horezu este un loc aparte printre localitățile vâlcene. Este și ar trebui să fie una dintre cele mai accentuate imagini istorice și culturale din regiunea pe care o numim Oltenia de sub munte. Are o istorie veche, e înconjurat de ctitorii voievodale fără egal, a fost cândva centrul picturii religioase românești și este, din timpuri imemorabile, centrul ceramicii tradiționale, sub semnul Cocoșului de Hurez.
Puține localități de pe aici adună atâtea valori la un loc. Este centrul unei zone în care comunele din jur contribuie cu și mai multă personalitate la istoria locului, adăugând valori material și umane fără egal. Măldărești, cu fondul său muzeal și arhitectonic, Costești cu mănăstirile și colecția de artă de aici și Vaideeni și comunitatea sa, atât de diferite și de originale prin ocupațiile și tradițiile populare de dincolo și de dincoace de Carpați. În mijlocul acestui context și complex istoric se dezvoltă orașul Horezu. L-am vizitat recent pe primarul Nicolae Sărdărescu pentru o întâlnire în cadrul căreia să ne transmitem reciproc informații despre munca făcută de mine și de domnia sa în folosul dezvoltării și modernizării acestei regiuni.
Știa deja despre inițiativa mea legislativă care permite utilizarea terenurilor aparținând fondului forestier pentru domenii schiabile realizate de administrații locale. Mi-a vorbit la rândul său despre proiectul său de realizare a unei variante ocolitoare a drumului care trece acum prin mijlocul orașului și despre asocierea cu comunele din jur pentru proiectul de realizarea a unui transport modern al celor care trăiesc și muncesc în acest grup de localități: Costești, Horezu, Măldărești și Vaideeni.
Am discutat din nou despre proiectul legislativ de care au nevoie meșterii populari din zonă pentru a-și proteja creațiile și pentru a le valorifica în condițiile cele mai profitabile pentru arta și pentru atelierele lor. Mă documentez de mai multă vreme pentru o astfel de inițiativă legislativă și ea s-a conturat cu contribuția mai multor artiști populari din zona Horezu.
M-am bucurat să aflu de asemenea că primarul Nicolae Sărdărescu are în derulare un proiect de cartier rezidențial realizat prin oferirea tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani a unor parcele de pământ de 400 metri pătrați, pe care să-și amplaseze locuința proprie în condițiile existenței deja a utilităților necesare, asigurate de primăria orașului Horezu. Mulțumesc pentru discuție primarului Nicolae Sărdărescu și mult succes proiectelor la care lucrează în beneficiul locuitorilor din acest oraș!
Deputat,
Eugen Neața!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *