Legea pensiilor, înainte de votul final în Parlamentul României

371 0
Cuvintele cheie pentru reforma pensiilor sunt durata activității, profilul activității și contributivitatea. Scopul reformei este realizarea unui sistem de lucru în acest domeniu, corect față de toți beneficiarii și echitabil, în primul rând. La vechime identică în muncă, profil profesional egal și contributivitate, oamenii trebuie să primească pensii identice, adică.
Guvernul coordonat de social-democrați a găsit resursele de voință și de acțiune pentru a pune pe masa Parlamentului României un text de lege care va reforma sistemul de pensii pe baza principiilor enunțate mai înainte. Legea a trecut deja prin camera superioară cu un scor care arată larga susținere de care se bucură în rândul parlamentarilor și va merge săptămâna viitoare în Camera Deputaților, pentru votul final. A fost nevoie de un efort considerabil pentru finalizarea acestei legi. Specialiști și experți ai Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale au confirmat sustenabilitatea ei în urma unei analize amănunțite.
Salariații de pe teritoriul României și pensionarii români pot beneficia, în sfârșit, de reguli mai clare, mai eficiente și mai stimulative în calcularea pensiilor lor. Legea aceasta răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor școlare. Și întrerupe un șir nefiresc de inechități care au apărut pe parcursul timpului, cum am spus mai înainte. Mai trebuie spus că această lege trebuie adoptată în Parlamentul României până la 20 noiembrie, termen important în relațiile cu Uniunea Europeană pe acest subiect și legat de accesul la fondurile de finanțare a proiectelor românești.
Mă număr printre susținătorii proiectului de lege pregătit și negociat de colegii social-democrați din Guvernul României. Am convingerea că intrarea în vigoare a acestei legi va aduce beneficii tuturor românilor și va contribui la creșterea și la consolidarea interesului pentru muncă și pentru asigurarea prin contributivitate a pensiei fiecărui român.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *