S-a mâncat omletă de 3 Stele Michelin pe circuit! 

36 0
Cunoscutul Chef francez Samuel a mers la Miercurea Ciuc să se dea cu o mașină de curse într-o etapă de viteză în coastă.  Înainte de start le-a pregătit prietenilor săi, piloții Jerome France, Adrian Teslovan și fiicei acestuia, Alexandra, un mic dejun inedit
Chef Samuel a dat curs invitației prietenilor săi Adrian Teslovan și Jerome France și a mers la Miercurea Ciuc să se dea cu mașina de curse în cadrul unei etape de viteză în coastă.
 Sunt pentru prima dată la o astfel de cursă, îi mulțumesc lui Jerome, eu sunt mereu speriat pentru el, sunt oameni nebuni. Aici totul trebuie să fie perfect, să controlezi tot, la mine în bucătărie este mai ușor” – Chef Samuel.
Înainte să urce în mașina de concurs, francezul stabilit de 20 de ani în România, care a lucrat în restaurante de 3 Stele Michelin, le-a pregătit prietenilor săi cel mai tare mic dejun.
 “Am luat niște ouă, cârnați, brânză și am făcut niște omletă cu pâine toast” – Chef Samuel.
„E o onoare să îl avem alături de noi un chef pe care eu cel puțin personal îl admir de foarte mulți ani, Harghita este și destinație culinară europeană în 2027, așa că am făcut aici un preambul” – Adrian Teslovan, pilot de raliuri.
 După ce a mâncat din ce a pregătit bucătarul francez, Jerome France a făcut o mărturisire!
 “A fost genial, îmi doresc să vină la fiecare cursă cu noi pentru că e organizat, gătește delicios și el știe să ne echilibreze să nu fim prea stresați. Eu îl vreau la fiecare cursă cu noi” – Jerome France, pilot în CN Viteză în Coastă.
Preferata Alexandrei, rața în sos de portocale
Fiica lui Adrian Teslovan, Alexandra, pilot de raliuri, i-a dezvăluit bucătarului francez care este felul ei preferat de mâncare.
„Mie îmi place foarte mult rața cu sos de portocale și trufe” – Alexandra Teslovan, pilot de raliuri.
Aceasta este o specialitate franțuzească. În primul restaurant de 3 stele Michelin în care am lucrat, aceasta era specialitatea noastră. Era un preparat wow, cel mai bun fel de mâncare” – Chef Samuel.
Tânăra, pilot cu ștate vechi în competițiile de motorsport, spune că n-are de făcut o alegerea grea între mașini și bucătărie.
„Îl las pe tata să facă treaba din bucătărie, dar încerc să și fur câteva lucruri de la el din bucătărie. Gătesc și eu dar nu la un anumit nivel” – Adrian Teslovan, pilot de raliuri.
Chef Samuel a fost curios să afle cum poate Alexandra să se descurce atât de bine atunci când este în mașina de raliu.
„Este ca la tine în bucătărie, dacă poți să adaugi ingrediente, asta faci!” – Adrian Teslovan, pilot de raliuri.
În 2027, Harghita, destinația culinară a Europei!
Peste 2 ani, județul Harghita va deveni Regiunea Gastronomică a Europei! Acest titlul aduce recunoaștere patrimoniului gastronomic al zonei, care include tradiții maghiare, românești, armene și secuiești.
Chef Samuel a fost încântat de preparatele din zona în care Adrian Teslovan s-a născut și a copilărit.
“Mă simt foarte bine aici și cu siguranță voi ajunge și peste 2 ani. Îmi plac preparatele din zona Harghitei. Gulașul este un fel de mâncare incredibil, și noi în Franța facem gulaș, este o mâncare internațională” – Chef Samuel.
În 2027, Harghita, destinația culinară a Europei!
Peste 2 ani, județul Harghita va deveni Regiunea Gastronomic a Europei! Acest titlul aduce recunoaștere patrimoniului gastronomic al zonei, care include tradiții maghiare, românești, armene și secuiești. Prin câștigarea acestui titlu, județul Harghita a intrat în comunitatea elitistă a regiunilor europene care dispun de un patrimoniu gastronomic remarcabil, o rețea alimentară sustenabilă și tradiții culturale vii. “Harghita este și destinația culinară a Europei în 2027, am făcut un preambul împreună cu Chef Samuel. Suntem extrem de bucuroși să îl avem printre noi și ne bucură și mai mult că iubește și motorsportul” -Adrian Teslovan, pilot de raliuri.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *