Premieră în gimnastica românească: sportivii de la artistică au făcut echipă cu cei de la aerobică!

529 0

6 perechi formate din câte o sportivă și un sportiv de la gimnastică artistică și câte o echipă de la gimnastică aerobică au luptat pentru cele mai strălucitoare medalii la Cupa României, de la Cluj!

La final, Sabrina Maneca Voina, Andrei Muntean și sportivii de la Aerobic Dance (Antonio Surdu, Leonard Manta, Darius Branda, Sandra Dincă, Daria Mihaiu și Miruna Iordache) au plecat acasă cu medaliile de aur.

Pentru Sabrina Maneca Voinea, una dintre cele mai bune gimnaste din România, concursul de la Cluj a fost ultimul cu ea în postura de junioare. De la anul, frumoasa gimnastă va trece la seniorat.

„Pentru mine a fost o onoare să fac parte dintr-o echipă atât de puternică și să câștigăm. Mi-a plăcut foarte mult această combinație de gimnastică artistică și aerobică și îmi doresc mult să mai avem concursuri de acest gen” – Sabrina Maneca Voinea, componentă a echipei naționale de junioare de gimnastică artistică a României.

Andrei Muntean, liderul echipei naționale masculine, s-a simțit în elementul lui în BT Arena.

“Ce s-a întâmplat la Cluj a fost un eveniment extrem de frumos și diferit de toate concursurile care au loc la noi. Eu și echipa mea ne-am dorit de la început să câștigăm și am reușit” – Andrei Muntean, component al echipei naționale de gimnastică masculină de seniori a României.

Pentru 2023, Andrei are un vis pe care, cu multă muncă speră să se împlinească!

„Îmi doresc o calificare cu echipa la Jocurile Olimpice de la Paris, chiar dacă suntem conștienți că este foarte greu noi vom încerca nu avem nimic de pierdut” – Andrei Muntean, component al echipei naționale de gimnastică masculină de seniori a României. 

Finalul competiției de la Cluj a fost marcat de un moment emoționant, avându-i ca protagoniști pe toți sportivii participanți.

„Colegii de la gimnastică artistică s-au descurcat foarte bine. Într-o săptămână au învățat coregrafia. Am fost perfecți” – Leonard Manta, component al echipei naționale de seniori de gimnastică aerobică a României.

La Cupa României i s-a făcut retragerea lui Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai mari gimnaști pe care România i-a avut.

Cupa României, primul eveniment organizat la Cluj după Europeanul din 2017

La BT Arena din Cluj Napoca, Federația Română de Gimnastică și autoritățile locale au organizat primul eveniment al gimnasticii artistice și aerobice după Campionatele Europene de Seniori, din 2017.

Cupa României a fost câștigată de Echipa 4, formată din Sabrina Maneca Voinea, Andrei Muntean și Aerobic Dance – Antonio Surdu, Leonard Manta, Darius Branda, Sandra Dincă, Daria Mihaiu și Miruna Iordache.

Pe locul al doilea s-a clasat Echipa 5: Amalia Ghigoarță, Roland Modoianu, Trio: Leonard Manta, Daniel Țavoc, Miruna Iordache, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Echipa 3: Ana Maria Bărbosu, Răzvan Marc, Perechi (juniori) -Mădălin Boldea, Mara Dragomir.

Echipele de pe podium au primit un cec în valoare de 5.000 de euro din partea lui Constantin Vasilescu – Președintele Executiv al Uniunii Generale a Industriașilor din România.

La Cluj au fost premiați și cei mai buni gimnaști din România în 2022.

La Gimnastică artistică feminină, podiumul a arătat astfel:

Locul 1 – Ana Maria Bărbosu,  locul 2 – Amalia Puflea și  locul 3 – Sabrina Maneca Voinea.

La gimnastică artistică masculină:

Locul 1 – Gabriel Burtanete, locul 2 – Andrei Muntean și locul 3 – Nicholas Țarcă.

La gimnastică aerobică:

Locul 1 – Gabriel Bocșer, locul 2 -Daniel Țavoc și locul 3 – Mihai Popa.

Dan Grecu, primul campion mondial din România și antrenorul care a stat la baza succeselor europene, mondiale și olimpice ale gimnasticii masculine, a fost numit Vicepreședinte onorific al FRG.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *