Patru băuturi detoxifiante cu fructe, numai bune de savurat pe caniculă!

893 0

Mai ales în timpul verii, hidratarea este foarte importantă. În acelaşi timp se poate face şi o detoxifiere.

Iar dacă nu puteţi bea cantitatea de apă recomandată, există și o cale de mijloc.

O alegere foarte bună pentru a vă hidrata, dar şi pentru a scapa de toxinele din organism, este să beţi apă enzimatică, cu arome de fructe.

Amestecaţi apa cu fructele preferate şi veţi obţine o băutură natural, sănătoasă.

Pentru arome mai puternice, puteţi adăuga frunze verzi de mentă, busuioc sau pătrunjel.

Iată patru propuneri de reţete:



  1. Apa cu castraveţi, numai bună pentru detoxifierea organismului

    Un pahar cu apă şi castraveţi, ce vă face să zâmbiţi pe loc.

 

Ce conţine?

  • Un litru de apă;
  • Un castravete mediu, feliat;
  • O lămâie, curățată de coajă, apoi feliată.

Opţional, puteţi adăuga frunze de mentă şi cuburi de gheaţă.

Se amestecă într-o carafă şi se lasă la frigider o oră, înainte de a fi consumată. Apoi, puteți consuma feliile de castravete, surse importante de fibre și vitamin.

 

  1. Limonadă cu mentă, pentru o stare de prospeţime!

Conţine:

  • Doi litri apă plată sau purificată;
  • Două lămâi, curățate de coajă, apoi feliate;
  • Zece frunze de mentă.

Modul de preparare este foarte simplu. Într-o carafă, se amestecă toate ingredientele şi se lasă la frigider 60 de minute, să se “pătrundă”  gusturile.

 

Pentru un gust mai puternic, puteţi adăuga câteva felii de ghimbir şi gheaţă!

3. Apă cu căpşuni, o băutură relaxantă pentru zile toride

Conţine:

  • Un litru de apă plată sau purificată;
  • O mana de căpşuni foliate;
  • Câteva cuburi de gheaţă.

Pentru o aromă puternică, puteţi adăuga căteva frunze de busuioc verde.

Se amestecă într-o carafă şi se lasă la frigider o oră, înainte de a fi consumată.

 

  1. Pepene şi mentă, savoare şi prospeţime


Conţine:

  • O felie de pepene, taiată în bucăţi mici;
  • Trei frunze de mentă;
  • Un litru de apă plată sau purificată.

Puneţi frunzele de mentă într-un vas de sticlă.

Pisaţi-le puţin cu o lingură de lemn, adăugaţi bucăţile de pepene, apoi apa şi lăsaţi la frigider pentru cel puţin 60 de minute.

Va merita aşteptarea!

Articole asemănătoare

“Citadele culturale”

Postat de - 17 ianuarie, 2022 0
FacebookTwitterO comuniune artistică deosebită, o atmosferă de sărbătoare create de prezența artiștilor invitați și a celor iubitori de frumos, sâmbătă,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *