Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru
Puterea de a modifica ADN-ul nu este în genele noastre, ci în gândurile noastre. Știința demonstrează că ne putem schimba ADN-ul prin controlul minții. Nu există minte și corp ca unități separate, independente. Corpul și mintea sunt legate indisolubil, iar gândurile pe care le gândim și activitatea minții determină sănătatea și expresia ADN-ului nostru.
Totodată, cunoscutul psiholog român Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), afirmă că viața înseamnă vibrație și frecvență, iar nimic din tot ceea ce noi cunoaștem nu se odihnește, totul se mișcă, totul vibrează. “Baza fiecărei stări de spirit și a materiei, inclusiv a condițiilor de boală sau de sănătate, este starea lor primară de vibrație. Îmbunătățirea vibrației tale interioare, care este „punctul de atracție” pentru experiențele din viața ta, este cheia strălucirii, abundenței și bucuriei. Însăși viața pe care o trăim este o reflectare a propriei noastre esențe vibraționale. Ceea ce credem, simțim și vorbim, este ceea ce vom crea ca experiență concretă.
Psiholog: Cuvintele ne influențează viața în cel mai profund mod!
Baza pentru sănătatea noastră fizică este legată de energie. Cercetările în câmpurile energetice vibraționale au explodat în noua știință a epigeneticii. Informațiile colectate ne încurajează să abandonăm convingerile învechite că suntem victime ale codurilor genetice predeterminate. Acesta explică modul în care percepțiile asupra mediului nostru interior și exterior ne modelează biologia și comportamentul și ne fac stăpâni pe propriile noastre vieți.
“Una dintre cele mai impresionante descoperiri din știința epigeneticii este că cuvântul vorbit poate influența modul în care ADN-ul nostru instruiește informațiile către celulele noastre, afectându-ne în mod direct sănătatea, vibrația și bunăstarea. Este remarcabil faptul că expresia noastră ADN poate fi reprogramată prin vorbirea umană. Principiul legii atracției afirmă că ceea ce gândim și simțim atrage aceeași vibrație înapoi la noi. Cuvintele și gândurile din spatele lor emit frecvențe, astfel că, ceea ce vorbim sau gândim atrage spre noi materializarea aspectelor respective. Aceste rezultate ne influențează sănătatea, relațiile, finanțele, împlinirea obiectivelor”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.
Totodată, specialistul afirmă că fiecare cuvânt pe care îl rostim generează reacții neurochimice în creierul nostru, care direcționează energia, gândurile și creează experiențe în conformitate cu imaginile și sentimentele care se potrivesc cu cuvintele. Receptorii ADN citesc acest câmp energetic în termeni de frecvențe și răspund în consecință comunicând celulelor noastre funcții comportamentale de instruire. Cum gândim, ce spunem și cum acționăm, determină modul în care ne percepem și trăim experiențele vieții. Putem alege conștient și proactiv să ne modelăm utilizarea cuvintelor și a propozițiilor la o frecvență vibrațională aliniată cu valori și principii de viață pozitive și îndreptate către evoluție, echilibru, iubire, acceptare, încredere etc.
“Modelarea cuvintelor utilizate presupune un limbaj pentru a crea noi realități plăcute și este o abilitate ce poate fi învățată și îmbunătățită prin practică. Alegerea cuvintele utilizate ne poate schimba direcția vieții într-un moment și ne poate propulsa spre noi perspective. Realizarea faptului că starea noastră mentală vibrațională poate fi schimbată sau transmutată prin alegerea cuvintelor, ne permite să avem un cuvânt de spus asupra destinului nostru. Vorbirea din inimă creează o cale directă de înaltă frecvență care ocolește ego-ul și merge direct în comportamentul nostru conștient. Alegând în mod conștient cele mai puternice cuvinte cu frecvențe mai mari, creem armonie, echilibru și bunăstare, iar experiențele noastre vor reflecta Bucurie și Prosperitate. Propozițiile care conțin nu, nu pot, nu este, nu există, niciodată, nu o să, nu pot să, nu voi putea, nu ar trebui, nu aș putea, nu sunt capabil(ă,) pot fi restructurate folosind cuvinte pozitive, clare și de susținere care promovează o frecvență care ne îmbunătățesc bunăstarea interioară. Acest lucru va încuraja comportamente armonioase și răspunsuri positive și ne va transforma viața, dându-i un sens de împlinire și recunoștință”, declară psihologul român Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).
Psiholog: Cuvintele construiesc lumea din jurul nostru
Stabilirea obiectivelor dorite, presupune doar jumătate din ecuație. Practicarea alegerii conștiente este cheia deblocării puterii noastre depline de manifestare. Schimbarea activă și conștientă a limbajului nostru comun de utilizare a cuvintelor va determina rezultatele dorite.
“Gândim, vorbim și scriem folosind cuvinte. Cuvintele sunt elementele de bază ale vieții noastre. Limbajul este incontestabil un cadou și, ca singură specie care are acest instrument la dispoziția noastră, avem responsabilitatea de a-l folosi în mod conștient. Este bine să alegem cuvinte care creează imaginea a ceea ce dorim să obținem în viață. Conștiința colectivă sau starea de conștientizare care ne conectează pe toți este determinată în primul rând de gândurile și energia noastră. Haosul pe care îl vedem din exterior are originile în mintea noastră și devine o realitate datorită acțiunilor pe care le-am întreprins în mod colectiv pe baza acestor gânduri. Când lucrăm împreună pentru a atinge un obiectiv comun și coexistăm mai degrabă decât să concurăm, lumea noastră se va schimba. Dacă ne dorim o lume mai bună, este important ca ea să înceapă cu adevărat cu noi înșine”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).
Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 9 formări profesionale cu abordări diferite – psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială, instructor internațional yoga, formator. De peste 11 ani ghidează oamenii atât în ședințe individuale cât și de grup și organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să-și acceseze și utilizeze la potențial maxim resursele interioare.