Claudia Banu cere sprijin ministrului Economiei pentru mai mulți strămutați de la Ocne

739 0

Senatoarea liberală Claudia Mihaela Banu a solicitat ieri, printr-o întrebare, sprijinul ministrului Economiei, Claudiu Năsui, în vederea rezolvării situației familiilor strămutate în urma alunecărilor de la Ocnele Mari, o problemă ce nu și-a găsit rezolvarea de aproape 12 ani. Aceștia au fost strămutați în 2009, dar nici acum nu au titluri de proprietate asupra noilor locuințe.

“În anul 2009, aproximativ 200 de familii au rămas fără bunuri și proprietăți, în urma prăbușirii Câmpului II de Sonde și a revărsării saramurii din Câmpul I de Sonde, din orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea.

O parte din cetățenii afectați au acceptat despăgubiri, construindu-și locuințe în diverse zone ale județului, iar 28 de familii au acceptat strămutarea în cartierele Căzănești și Copăcelu din municipiul Râmnicu Vâlcea, însă nici până azi nu au primit titluri de proprietate.

Mai mult, oamenii sunt obligați să plătească taxe și impozite pe terenurile și clădirile prăbușite în cavernă, în Ocnele Mari, deși au domiciliul pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

Am susținut mai multe audiențe la cabinetul meu parlamentar din Rm Vâlcea pe acest subiect, și i-am asigurat pe oameni că vom face toate diligențele necesare, atât eu cât și colegii mei pentru a remedia situația discutată.

Voi reveni cu noi detalii atunci când voi obține un răspuns al ministerului decident.”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *