Dacă ţineţi post sau nu consumaţi produse de origine animală, puteţi încerca această reţetă de unt vegetal.
Este simplă, pe bază de caju și ulei de cocos, combinația ideală!
Se topește perfect și îl puteți servi cu gem, dulceață, roșii, busuioc, ierburi aromate, sau ce vă place !
Ingrediente:
- O sută grame caju crud hidratat (dacă nu aveți un blender prea puternic);
- Şase, şapte linguri de lapte vegetal, fără zahăr;
- O jumătate linguriţă oțet de mere;
- O lingură fulgi de drojdie inactivă;
- Două linguri de ulei de măsline sau alt ulei vegetal, după gust, obţinut prin presare la rece;
- 150 grame ulei de cocos, la temperatura camerei;
- Puţină sare;
- Opțional: avocado, ciuperci, usturoi verde sau leurdă, ceapă verde, ardei, condimente naturale, verdețuri;
- Un borcan de 400 ml, cu capac
Mod de preparare:
Toate ingredientele se adaugă în blender și se mixează până ce compoziția devine foarte moale și cremoasă, după care se toarnă în borcan și se ține la congelator două, trei, ore până ce se întărește.
Se păstrează apoi în frigider, timp de două, trei săptămâni.
Mihaela Iliescu