Comuna Mihăeşti cea mai mare dinamică imobiliară, cele mai multe tranzacţii de terenuri şi case

385 0

Raportat la Vlădeşti, comuna Mihăeşti are o rată de expansiune imobiliară cu 5 procente în plus, cel puţin pe anul 2021 şi 2022, ponderea nou veniţilor în comuna se apropie de 40% din totalul populaţiei de baştină.

Majoritatea sunt din Râmnicu Vâlcea, care s-au orientat spre Mihăeşti datorită distanţei de 15-20 minute precum şi a preţurilor accesibile la terenuri. Comuna deţine un areal de peste 56 km pătraţi şi foarte multe terenuri de case, în zona intravilan. De aceea în ultimii doi ani, post-pandemie, localitatea înregistrează cea mai mare căutare de terenuri.

Există şi un dezvoltator imobiliar care construieşte case la cheie la diferite preţuri funcţie şi de solicitări. Migraţia populaţiei urbane spre Mihăeşti a ridicat principalii indicatori economici – salariu mediu, ponderea salariaţlor, gradul de educaţie precum şi o prezenţă a agenţilor economici, aici funcţionând nu mai puţin de 3 supermarketuri mari dar şi alţi agenţi din zona comerţului.

Şomajul nu există în cifre statistice, dimpotrivă agenţii economici care dezvoltă afaceri pe zona industrială Stupărei sunt în căutare de forţă de muncă. Localitatea deţine două şcoli funcţionale, grădiniţe, un dispensar modern, o sală de sport polivalentă şi venituri proprii care se apropie de 1 milion de euro.

Este cea mai populată localitate rurală din Vâlcea şi se preconizează că în maxim 5 ani, localitatea va înregistra oficial cifra de 10.000 de locuitori.

aptul că avem infrastructura de utilităţi este un stimulent şi faptul că localitatea are un intravilan generos deci există locuri de casă la preţuri accesibile şi cu căi de acces reabilitate. Creşte consistent numărul de orăşeni care au venit la Mihăeşti, cu precădere în ultimii 10 ani, cred că raportat la localnicii vechi, proporţia este de 50% cu 50%. Vorbim de o clasă mijlocie care a schimbat compozitul social al comunei. Sunt oameni care lucrează în oraş, sunt free lanceri, lucrează de acasă, oameni care şi-au ridicat o casă, au amenajat o curte, îi văd sâmbăta cum tund gazonul, cum aranjează micile livezi. Mihăeştiul a devenit un cămin primitor pentru cred eu, cel puţin 4000 de noi locuitori. Şi numărul acestora este în continuă creştere. Aşteptăm lucrările de canalizare pentru a demara o amplă acţiune de urbanizare a arterelor stradale, mă refer la trotuare, arbuşti ornamentali, piste de bicilete”, spune primarul din Mihăeşti.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *